Jean-Michel Jarre vil til Nordkapp

PARIS (Dagbladet): Komponisten og musikeren Jean-Michel Jarre, kjent for sine megakonserter verden rundt, kunne tenke seg Nordkapp i midnattssol som neste stopp. Han trives i Norge.

- Nordmenn er et veldig fint publikum. De er varme og forstår seg på musikk. Det norske publikummet er ikke så kynisk som i England, Tyskland eller Frankrike. Og Nordkapp i midnattssol er et fantastisk sted, mener Jarre.

- Å arrangere slike konserter er menneskelige eventyr, og en sjanse til å bli konfrontert med andre kulturer. Det er «på direkten», det motsatte av turisme, sier en noe trett, men elskverdig Jean-Michel Jarre til Dagbladet.

På nært hold er megafenomenet mye mindre enn ventet. Kledd i tynn grå dress og T-skjorte med asymmetriske striper. Det kommer jevne signaler fra hans mobiltelefon, som i låta «Tout est bleu» på den nye CD-en «Metamorphoses», som kom i går.

Rendezvous i Paris

Mandag holdt Jarre en konsert av mindre format i nattklubben Man Ray, Johnny Depps, Sean Penns og Mike Hucknalls krypinn i Paris.

Tidligere kulturminister Jack Lang var der, mens Sharon Corr fra The Corrs gjestet på scenen i «Rendezvous à Paris». Det nye er at Jarre synger. Eller nesten.

- Jeg har ikke pretensjoner om å være sanger, men ville bruke stemmen som medium. Det er en uttrykksform som kompletterer instrumentene. Jeg ønsket en mer sensuell og organisk lyd, sier Jarre.

Han tiltrekker millioner med sine konserter verden rundt, men vil ikke være stormannsgal.

Ikke bare Guinness

- Jeg er ikke besatt av tanken på å slå rekorder. Spørsmålet er hvordan man skal kunne vise musikken på scenen. Før hørte man en artist, som Edith Piaf. Nå hører man bedre hjemme, på CD. I dag vil man se. Musikken er visuell, med lyseffekter. Det minner meg om sirkus da jeg var liten. Neste morgen var det borte. For meg er det det som er et show.

Jean-Michel Jarre sier han er lykkelig atskilt, ikke skilt, fra Charlotte Rampling.

- Vi tilhører samme klan, med barna, og der er hun i sentrum. Hun er den som står meg nærmest i livet, sier Jarre, som i nær framtid skal holde flere mer intime konserter. Før Nordkapp.