Jean-Michel Jarre

Født i Lyon, Frankrike, august 1948. Begynte å spille gitar på 60-tallet, men gikk etter hvert over til synthesizere. I 1971 ga han ut sin første single, «La Cage», og komponerte en ballett for Operaen i Paris. Året etter kom første LP, «Deserted Palace».

Fikk et brakgjennombrudd i 1977 med «Oxygene» (utgitt i 76), der Jarre klarte å fascinere hele den vestlige verden med sin drømmende og instrumentale synthmusikk. Plata solgte 12 millioner på verdensbasis og er dermed Jarres største kommersielle suksess. Også hans største suksess i Norge. I 1978 fulgte han opp med «Equinoxe», som solgte ti millioner. I 1981 ble han første vestlige artist i Kina.

I 1986 kom «Rendez-Vouz» med et salg på åtte millioner.Først og fremst kjent for sine enorme utendørskonserter i Kina, Lyon, Houston og London. Møtte den kjente skuespilleren Charlotte Rampling på Cannes-festivalen i 1976. De giftet seg og har tre barn sammen.

Jarre er spesielt kjent for sine mega-konserter, gjenre kombinert med gigantomane lasershow på enda mer gigantomane byggverk. I 1979 gjennomførte han sin første konsert foran 1 million tilskuere på Concorde-plasssen i Paris. I 1997 spilte han for 3 millioner mennesker under Moskvas 850-årsjubileum, og i 1999 gjennomførte han en Millenniumkonsert foran pyramidene i Egypt.