Jeanett møtte ektemannen da hun var 16 år. Elleve år senere innledet hun et nytt kjærlighetsforhold

Kåret til Norges største Star Wars-fan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

JESSHEIM (Dagbladet): 16 år gammel ble Jeanett Diaz invitert med på date for å se Star Wars. Siden har hun vært sammen med sin nåværende ektemann, og Star Wars-fan, Alexandro. 

Elleve år senere, i 2010, innledet hun et nytt forhold. Et forhold til Star Wars-universet - takket være sønnen.

Ble frelst i en alder av 27 Da sønnen Kevin (10) var fem år gammel fikk han en Nintendo DS og «Lynet McQueen»-spill i gave. Men da han åpnet coveret, var det tomt. Da Jeanett skulle bytte spillet var det utsolgt, så hun endte opp med et «LEGO Star Wars»-spill. 

- Jeg måtte hjelpe Kevin med spillet og ble veldig nysgjerrig på alle karakterene og hvordan historien hang sammen. Mannen min oppfordret meg - nok en gang - til å se filmene.

- I løpet av ei helg hadde jeg sett alle filmene flere ganger - da var jeg solgt!, sier hun til Dagbladet.

- Aldri for sent å bli fan De siste ukene har Dagbladet, i samarbeid med Disney, jaktet på Norges største Star Wars-fan.  
 
Det har kommet inn flere hundre innlegg under hashtaggen #vierstarwars, mange har sendt e-post og fortalt sin historie og delt bilder og video av hva de forbinder med universet.

At det er mye Star Wars-kjærlighet der ute, er det ingen tvil om. Men til slutt var det 32 år gamle Jeanett Diaz som kunne smykke seg med tittelen som Norges største Star Wars-fan. 

Jeanette representerer hvordan man kan bli fascinert av dette universet utenom selve filmene. Både leker, dataspill og tatoveringer blir fremhevet. Og ikke minst, man trenger ikke å ha fått Star Wars med i morsmelka. Også voksne folk kan bli fans. Det er altså aldri for sent, heter det i begrunnelsen fra dommerpanelet.

• Se hvordan Jeanett reagerte da vi overrasket henne i videoen øverst i saken.

Star Wars-familie Familien på fem, Jeanett, Alexandro, Kevin (10), Leandro (7) og Antonio (5), er alle fan av Star Wars-universet, noe man forstår når man trer inn i huset deres i Jessheim. 

Vekkerklokker, klær, figurer, kopper og plakater - ja, alt slags Star Wars-effekter er å finne i huset, til og med på soverommet til Jeanett og Alexandro.

- Jeg får Star Wars-sengetøy til jul, sier Jeanett med glød i øynene.

Hun har ikke peiling på hvor mye penger som har gått til Star Wars-effekter, men mye har det blitt.

STAR WARS-KJÆRLIGHET: Ann Catrin og Einar cosplayer som Padme og Obi-Wan. Foto: PRIVAT
STAR WARS-KJÆRLIGHET: Ann Catrin og Einar cosplayer som Padme og Obi-Wan. Foto: PRIVAT Vis mer

- Det har blitt litt mye, men det er så absolutt verdt det, sier hun.

Og selvsagt er familien Diaz' to firebeinte dyr kalt opp etter Star Wars-karakterer: Leia og Ahsoka.

Spirituell feminin kjærlighet Men hva er det med dette universet som til slutt fanget 32 år gamle Jeanett?

De fem siste årene har hennes forhold til star Wars bare blitt sterkere og sterkere.

- Da jeg var yngre tenkte jeg at Star Wars bare handlet om vold og skyting, men nå opplever jeg det som en mer spirituell feminin kjærlighet. Man kan tolke det så ulikt, sier Jeanette.

Permanent kroppskunst Trebarnsmoren fra Jessheim har alltid vært over gjennomsnittet glad i tatoveringer. i 2011 startet hun å dekorer kroppen med Star Wars-motiver på armer, bryst, føtter og rygg.

- Jeg holder på med en full «backpiece», som det heter, på ryggen. Og siden Prinsesse Leia er favoritten, har hun fått mye plass.

Hva er det med henne som gjør at det er din Star Wars-favoritt?

- De fleste jenter har en favorittprinsesse, men Leia er ikke sukkersøt som de andre Disney-prinsessene. Hun er tøff, smart og kul. Rett og slett bare helt rå!, sier Jeanett.

Hederlig omtale Dommerpanelet ønsker også trekke fram følgende bidrag:

Kit Monsen
Deltok i «VM i Spark» med hjemmelaget Scout Speeder-spark, noe som resulterte i denne underholdende videoen. Kreativt og humoristisk arbeid som krever dedikasjon.

Bare det å melde seg på et livsfarlig arrangement som VM i utfor på sparkstøtting, og sette ned de islagte skogsveiene i Hurdalen i Scout Trooper- og Darth Vader-kostyme, vitner om en knallhard innstilling til livet som Star wars-entusiast.

Når gutta i tillegg gjør det på en spark som er modifisert som en 74-Z speeder bike snakker vi om en kreativitet og et håndlag som må berømmes.

DOMMERPANELET

Lise Myhre
Tegneserieskaper (Nemi), illustratør og Star Wars-fan. 

Petter Aagaard 
Musiker og forfatter av «A Disturbance in The Force - Imperiet slår sprekker».

Pål Nordseth 
Kulturjournalist i Dagbladet og ihuga Star Wars-nerd.

Bård H. Stokke
Kinomarkedssjef i Disney, jobber med lansering av Star Wars: The Force Awakens.

Det samme må energien og kreativiteten som føles genuin, med en smittende kompis-vibb.

Jørgen Berg Pedersen
Lager nok Norges beste og eneste Star Wars-Lego-mini-TV-serie. På nynorsk.

«Hverdagswars» minner om at det aller beste med å være Star Wars-fan er alle parodiene.

- Jeg bruker Star Wars-universet til å fleipe med samtiden vår. Det er også en del Star Wars referanser der, men det er ikke hovedfokuset, har Pedersen uttalt til Dagbladet. 

Han forteller at det var et bevisst valg å lese inn karakterens dialoger på nynorsk:

LAGER TRIBUTELÅTER: Thomas er musiker og har laget flere Star Wars-inspirerte låter sammen med sitt band Gaia Epicus. Foto: PRIVAT
LAGER TRIBUTELÅTER: Thomas er musiker og har laget flere Star Wars-inspirerte låter sammen med sitt band Gaia Epicus. Foto: PRIVAT Vis mer

- Jeg gjemmer meg litt bak nynorsken. Den er litt pussig, og for meg blir den en måtte å tulle det bort på. Det gir serien en rotnorsk der-ingen-kunne-tru-at-nokon-kunne-bu-egde.

Oversikten over alle episodene ser du på seriens Facebook-side.

Ann Catrin Molnes og Einar Rasmusen
Kjæresteparet er like oppslukte av Star Wars som de er av hverandre. Årets sommerferie tilbrakte de likså godt på Lake Como i Italia.

Det romantiske stedet er velkjent blant fans som location for Padme Amidala og Anakin Skywalkers bryllup i Star Wars Episode II: Attack of the Clones.

Cosplayer-paret er i full gang med å lage kostymer til premieren den 16. desember.

- Og dersom vi en dag gifter oss, blir det absolutt stormtroopers i bryllupet, har Ann Catrin tidligere fortalt til Dagbladet.

LAGDE EWOK-LANDSBY I TRÆRNE: Tommy ble hektet på Star Wars allerede som 7-åring. I dag sitter jeg her, skriver han, som 40 år gammel småbarnsfar. Litt skuffet over de siste tre filmene, men
likevel helt inn i sjelen frelst på eposet fra den fjerne galaksen og den vanvittige lengselen dette vekket i et barnesinn på begynnelsen av 80?tallet. Foto: PRIVAT
LAGDE EWOK-LANDSBY I TRÆRNE: Tommy ble hektet på Star Wars allerede som 7-åring. I dag sitter jeg her, skriver han, som 40 år gammel småbarnsfar. Litt skuffet over de siste tre filmene, men likevel helt inn i sjelen frelst på eposet fra den fjerne galaksen og den vanvittige lengselen dette vekket i et barnesinn på begynnelsen av 80?tallet. Foto: PRIVAT Vis mer

Thomas Christian Hansen
Rockemusikeren som har latt seg inspirere av Star Wars-universet og har flere tributelåter med sitt heavy metal-band Gaia Epicus, blant disse Rise of the Empire.

- På premieren av Episode I vant jeg førstepris og fikk gratis kino i en måned, forteller han og utdyper:

- Da så jeg filmen 14 ganger.

Tommy Hordasson
Da han så den første Star Wars filmen på VHS som 7?åring i 1983, føltes det som om livet over natten fikk en dypere mening.

- Jeg var for ung til å skjønne så fryktelig mye av det jeg så, men forelsket meg hardt i romskipene og den vidunderlige tanken på å reise galaksen på kryss og tvers i et fancy romskip, forteller han.

PAPPA OG MEG: Iris meldte på sin far Tore i kåringen om Norges største Star Wars-fan. En søt og rørende historie om Star Wars som et generasjonsfenomen, mener dommerpanelet. Iris oppdaget Star Wars gjennom sin far, som var på kino i 77, som 17-åring og universet har så senere skapt et helt spesielt bånd mellom far og datter. Foto: PRIVAT
PAPPA OG MEG: Iris meldte på sin far Tore i kåringen om Norges største Star Wars-fan. En søt og rørende historie om Star Wars som et generasjonsfenomen, mener dommerpanelet. Iris oppdaget Star Wars gjennom sin far, som var på kino i 77, som 17-åring og universet har så senere skapt et helt spesielt bånd mellom far og datter. Foto: PRIVAT Vis mer

- Året etter leide faren min moviebox med Empire Strikes Back, og jeg visste der og da at livet aldri mer ville bli det samme.

I hele 1984 satt han i skoletimene og tegnet Star Wars-scener.

- På fritiden bygde jeg Ewok-landsby i trærne, og lagde Imperial? og Rebel baser av steiner, planker og papp i skogen befolket av den etter hvert økende samlingen figurer fra Kenner.

Dommerpanelet mener at Tommy er et godt eksempel på «man taver det man haver» og som da gjenskapte Star Wars-verden med det han hadde tilgjengelig.

Iris Toresdatter Soland og Tore Eirik Andersen
Iris meldte på sin far Tore med følgende begrunnelse:

- Om han er Norges største Star Wars fan? For meg, ja. For det handler ikke om alle rekvisittene, eller om du ligger en uke i kø for billettene, selv om jeg gjør det. For han handler Star Wars om feelingen, musikken og magien, skriver hun og fortsetter:

- Skal denne mannen på Star Wars-premieren? Ja. Han sitter på rad 10, midt på. Han nekter å se denne filmen om han ikke sitter bra. Han skal ha maksimal volum, det skal dirre i setet. Han skal kjenne musikken borre seg inn i huden slik den gjorde i 1977, kjenne det riste når Falcon suser forbi som i 1980 og føle pusten til Darth Vader slik den gjorde i 1982. Og jeg gleder meg til det skjer. I Jedi-kostymet mitt. Ved siden av han. For det er barndommen hans. Barndommen min. Pappa og meg. Darth Vader og Luke.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer