Jeanette (nå 16) prøver igjen

Jeanette Vik var med helt fram til finalerundene i fjorårets «Idol» før TV2 oppdaget at hun var for ung. I år er hun gammel nok.

- I fjor ble jeg med først og fremst for å ha det gøy. Og jeg hadde det gøy, så lenge det varte. Men jeg føler jeg ikke fikk fullført det jeg hadde begynt på, og derfor ville jeg være med i år også, sier Jeanette Vik.

I fjor trodde hun det var nok å fylle 16 i løpet av året for å være med. TV2 spurte ikke når hun hadde fødselsdag før hun var igjen som en av ni deltakere. Da TV2 fant ut at hun bare var 15, ble hun disket.

- Ga meg mye

I år er hun 16 år og gammel nok.

- Du lot deg ikke skremme?

- Nei! Jeg er optimist. Dessuten, da jeg måtte gå ut i fjor, sa de at jeg var hjertelig velkommen til å prøve igjen. Det har jeg tenkt på, og jeg tok imot innbydelsen, kan du si.

- Hva betydde «Idol» for deg?

- Den tida jeg var med ga det meg mye. Jeg fikk jobbe med musikk hele tida, og jeg fikk møte mange spennende mennesker som kunne noe. Det var gøy, og jeg har lyst til å gjøre det igjen.

- Tror du at du kommer til finale i år også?

- Det kan jeg ikke si noe om! Folk må bare følge med på tv, sier Jeanette.

I dag starter nye «Idol». Fjorårets konkurranse hjalp flere enn vinneren. Å ryke ut av «Idol» har ikke tatt motet fra verken Orji, Tone, Guro, Jeanette, Espen, David, Gaute eller Rebecca. De vil alle fortsatt bli artister.

Som en audition

- «Idol» var en flott mulighet til å vise seg fram for veldig mange mennesker, sier Espen Grjotheim, som allerede var i gang med karrieren da han ble med i «Idol».

- Mange har opplevd det samme som meg. Du kan jobbe i mange år før det tar av. Kurt Nilsen er jo et eksempel på det. «Idol» sparket meg noen hakk lenger fram, sier Grjotheim, som nå er aktuell i «La Cage aux Folles» på Oslo Nye.

- Jeg synes det er morsomt at etter konkurransen, som ble kritisert for å være kommersiell, fikk vi muligheten til å rendyrke våre egne ting.

Vil ha kontrakt

Guro Dugstad jobber fremdeles for å få platekontrakt.

- Jeg lærte mye om meg selv og hva jeg står for, og hva som er riktig for meg. Jeg jobber for å få platekontrakt, men jeg har det ikke travelt, sier Dugstad, som er spent på hva som skjer i 2004.

- I 2003, etter «Idol», var jeg med på sommerturneen, og jeg ble invitert med på ei juleplate. Jeg sang blant annet sammen med Charlotte fra Melodi Grand Prix jr., til inntekt for et prosjekt i Bolivia, forteller Guro.

Tone Anette Eidsheim Eide fikk platekontrakt i fjor høst.

- Egentlig skulle jeg lage juleplate, men vi bestemte oss for soloplate i stedet. Jeg har egentlig ikke begynt ennå, men det gjør jeg snart. Jeg kommer til å bruke ei god stund, sier hun.

PRØVER IGJEN: Jeanette Vik skapte ståhei da hun røyk ut av «Idol» i fjor fordi hun var for ung. I år er hun tilbake.