Jeanette ute av Idol - igjen

Jeanette Vik (16) er skuffet over at hennes deltakelse i «Idol» i fjor ble et tema da hun stilte på audition igjen i år. Hun kom ikke videre i årets konkurranse.

I fjorårets «Idol» var Jeanette blant de ti siste finalistene da det ble oppdaget at hun ennå ikke hadde fylt 16, og hun ble diskvalifisert. - Men jeg ble allerede da oppfordret av TV2 til å forsøke meg igjen i år, forteller Jeanette. På årets audition tok TV2 ingen sjanser, og Jeanette måtte vise fram legitimasjon for å dokumentere at hun har fylt 16. I går kunne «Idol»-seerne se hvordan dommerne bestemmer seg for at hennes opptreden ikke holdt til å komme videre etter første audition. Dagbladet så programmet sammen med Jeanette i går kveld.

Angrer ikke

Programmet ble spilt inn under «Idol»-auditionen som foregikk i Oslo 28. november i fjor. - Jeg har vært veldig spent på hvordan TV2 ville redigere det, og jeg er overrasket over at de har klipt bort en del av det hoveddommer Jan Fredrik Karlsen sa. Da jeg var ferdig med å synge tok han opp historien fra i fjor og sa at han var skuffet over det som skjedde den gangen. Jeg var overhodet ikke forberedt på at det skulle bli et tema. Jeg trodde alle hadde lagt det bak seg nå. Jeg ønsket å stille på lik linje med alle de andre deltakerne, men det gjorde jeg jo ikke når de trekker fram den historien igjen. Hadde de ikke begynte å prate om det, så hadde alt vært mye enklere, sier Jeanette. - Jeg håper virkelig at grunnen til at jeg ikke kom videre var fordi de andre sang bedre enn meg. Men jeg angrer ikke på at jeg har vært med på «Idol». Jeg har meldt meg på for å ha det moro, sier Jeanette, som tviler på at hun kommer til å melde seg på flere ganger. - Men musikken skal jeg fortsette med, det er det jeg brenner for, sier hun.

Fokus på sangen

- Den største belastningen har vært å holde det hemmelig at jeg ikke kom videre. Det er jo over to måneder siden opptaket, og masse folk har stoppet meg og ønsket lykke til. Det er så koselig, men samtidig er det litt trist å innerst inne vite at det ikke gikk bra. Så nå er det deilig at det er over. Jeg gleder meg til å følge med videre, har en venninne som er med blant de 40 siste. Jeg vil ønske dem lykke til, alle sammen, håper de får det like moro som jeg hadde det i fjor, sier Jeanette. Jan Fredrik Karlsen understreker at Jeanette ble vurdert på lik linje med de andre deltakerne. - Hun ble dømt ut ifra sine sangmessige prestasjoner. Det var bare det vi fokuserte på, sier Karlsen.

SKUFFET: - Det er litt leit at de ikke så noe potensial i sangen min. Og jeg er skuffet over at de måtte trekke fram den historien fra i fjor igjen, sier Jeanette Vik når hun ser innslaget med seg selv fra «Idol».