Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Jeff Healey er død

Den blinde bluesgitaristen ble 41 år.

(Dagbladet.no): Den verdenskjente kanadiske bluesgitaristen Jeff Healey er død, 41 år gammel. Healey tapte en lang kamp mot kreft søndag, skriver The Canadian Press.

Den blinde gitaristen fikk sitt gjennombrudd sammen med The Jeff Healey Band på slutten av 80-tallet, og fikk Grammy for albumet «See the Light».

Healey huskes blant annet for sin spesielle spillestilling, med gitaren (som regel) på fanget og med venstrehånda «satt oppå» gripebrettet fra oversida i stedet for fra undersida av gitarhalsen, og i løpet av karrieren sto han på scenen med så vel B.B. King som George Harrison (hans største hit i Norge var en versjon av The Beatles\' «While My Guitar Gently Weeps») og Stevie Ray Vaughan.

Gitaristens kamp mot kreft startet allerede mens han var spedbarn; ett år gammel mistet han synet på grunn av kreft på netthinna, og i seinere år har han gjennomgått flere operasjoner på grunn av svulst i beina og lungene, og det var lungekreften som til slutt tok livet av ham.

Healeys død kommer bare uker før albumet «Mess of Blues», hans første rockalbum på åtte år, blir lagt ut for salg.

Den populære gitaristen, som flere ganger gjestet Norge, etterlater seg kone og to barn på 13 og 3 år.

POPULÆR I NORGE: Jeff Healey besøkte Norge en rekke ganger. Her på Notodden Blues Festival i 2006. Foto: BJØRN-OWE HOLMBERG
POPULÆR I NORGE: Jeff Healey besøkte Norge en rekke ganger. Her på Notodden Blues Festival i 2006. Foto: BJØRN-OWE HOLMBERG Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media