KLART BUDSKAP: Jeg aksepterer ikke at landets statsminister kalles for landssviker eller at Tor Mikkel Wara trues og får vandalisert hjemmet sitt, skriver Siv Jensen. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
KLART BUDSKAP: Jeg aksepterer ikke at landets statsminister kalles for landssviker eller at Tor Mikkel Wara trues og får vandalisert hjemmet sitt, skriver Siv Jensen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Jeg aksepterer ikke at Lan Marie Berg sitt ufødte barn blir hetset

En trussel for demokratiet.

Meninger

Kjære alle sammen. Nå som det nærmer seg jul så er det noe jeg har tenkt mye på som jeg gjerne vil dele med dere. Jeg er stor tilhenger av at folk engasjerer seg på Facebook og i andre sosiale medier. Her på Facebook kan vanlige mennesker uten politiske verv og medlemskap engasjere seg i debatter om mange ulike temaer, velgere gi innspill om hva de mener om saker, og vi som er politikere kan få ut budskapet vårt direkte til dere, uten å være avhengige av at en avis eller en TV-kanal vil prioritere akkurat den saken.

Sosiale medier er et stort fremskritt for ytringsfriheten og demokratiet. Likevel blir jeg noen ganger oppgitt og bekymret for retningen debatten er i ferd med å ta. Folk kalles det ene og det andre og skremmes fra å delta i debatten.

Derfor har jeg behov for å si ifra. Jeg aksepterer ikke at Lan Marie Berg sitt ufødte barn blir hetset, det er helt forferdelig. Jeg aksepterer ikke at landets statsminister kalles for landssviker eller at Tor Mikkel Wara trues og får vandalisert hjemmet sitt. Det er heller ikke greit at vanlige folk både i og utenfor FrP som engasjerer seg for en strengere innvandringspolitikk blir hetset og hengt ut som rasister og det som verre er. Ikke bare fordi det er feil, men fordi det ødelegger den offentlige debatten, det skremmer folk fra å engasjere seg og det er en trussel for demokratiet.

Vi skal kunne snakke om vanskelige temaer og diskutere krevende utfordringer, men vi må ikke glemme vanlig folkeskikk. Det er lov å være uenig. Samtidig må man skille mellom sak og person.

Det gir ingen god debatt av å hetse andre. Hvis vi ikke viser hverandre respekt i sosiale medier er jeg redd at vi vil se at færre engasjerer seg. Slik risikerer vi å få en dårligere offentlig debatt, noe ingen vil være tjent med. Det er noe å tenke på i førjulstiden.

Dette innlegget ble først publisert på Siv Jensens Facebook-side og er gjengitt med hennes tillatelse.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.