«En affære»

- Jeg anbefaler å ta med en liten sofapute under armen

Første klipp fra pikant sexdrama.

PIKANT: Andrea Bræin Hovig og Tarjei Sandvik Moe spiller mot hverandre i spillefilmen «En affære», som handler om en elev og en lærer som innleder et seksuelt forhold. Video: FilmbrosVis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Trailer for spillefilmen «En affære» ble sluppet i dag. Den erotiske thrilleren har premiere til høsten. Videomaterialet ser ut til å holde det tittelen lover, og enda litt til.

Filmen handler om gymlæreren Anita, spilt av Andrea Bræin Hovig (44), som innleder et seksuelt forhold til mye yngre Markus, sin 16 år gamle elev, spilt av Tarjei Sandvik Moe (18).

Se klippet øverst i saken.

Filmens regissør, Henrik Martin Dahlsbakken (28), sier til Dagbladet at de har holdt tilbake mye av handlingen fra traileren, samtidig ønsket de å vise fram den innledende konflikten.

- Jeg vil ikke si for mye om hva som skjer, så det er store omstendigheter i filmen som vi bevisst utelater fra promomaterialet. Ingen er tjent med å få spolert en god filmopplevelse i forkant.

Pikant og tabu

- Dette ser ut til å bli ganske pikant og tabu. Kan man se denne filmen uten medbrakt pute? I så fall, hvordan?

- Jeg anbefaler nok å ta med en liten sofapute under armen, alternativt bruke hendene, med fare for at de blir litt klamme. Tilbakemeldinger vi har fått inn fra testvisninger er at filmen veksler mellom å være pirrende på en side og ubehagelig på den andre. Det er selvsagt en spennende kontrast å utforske.

Dagbladets filmanmelder Inger Merete Hobbelstad tok en titt på filmens første smakebit. Hun finner det interessant at scenene er såpass erotiske.

- Estetikken, musikken og det varme lyset og nærbildene av naken hud, har mer til felles med «Fifty Shades of Grey» enn med norsk sosialrealisme. De tar en relasjon som er forbudt og som de aller fleste vil reagere moralsk på, nemlig mellom en ungdomsskoleelev og læreren hans, og gjør det sexy, til en forførelse, sier Hobbelstad.

- Drøy karakter

Tematikken i «En affære» utforsker det forbudte, moral og grenser. Det kan gi utfordringer, mener Hobbelstad.

- I utgangspunktet kan det være et valg som gjør prosjektet mer spennende, fordi det går inn for å vise hvorfor folk lar seg trekke inn i slike forhold, men det gjør det også åpenbart problematisk. I alle fall i traileren framstår jo et slikt forhold som noe som kan være attråverdig.

STOR ALDERFORSKJELL: Andrea Bræin Hovig og Tarjei Sandvik Moe i «En affære». Foto: Filmbros
STOR ALDERFORSKJELL: Andrea Bræin Hovig og Tarjei Sandvik Moe i «En affære». Foto: Filmbros Vis mer

Handlingen er lagt til Snarøya i Bærum, kjent for å være en svært velbemidlet krok av Norge. Der får Anita, en sosialt inkompetent og svært ensom tidligere turner, jobb som gymlærer på en skole. Ekteskapet er tomt, og i møtet med langt yngre Markus føler hun seg for første gang på lenge sett og begjært.

- Karakteren min er veldig drøy, så filmen har vært svært interessant å spille inn. Jeg har aldri jobbet så hardt før, men den gode kjemien på settet, og med Tarjei, gjorde innspillingen helt topp, sa Bræin Hovig til Dagbladet i mars.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer