ANKLAGES: Fremskrittspartiet, her representert av Ketil Solvik-Olsen, Per Sandberg og Siv Jensen.Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
ANKLAGES: Fremskrittspartiet, her representert av Ketil Solvik-Olsen, Per Sandberg og Siv Jensen.Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Jeg anklager ...!

Åpent brev til regjeringen ved Fremskrittspartiet.

Meninger

Jeg anklager regjeringen, ved FrP, for å bruke en kampanje mot desperate krigsflyktninger for å skaffe seg velgere.

Jeg anklager regjeringen, ved FrP, for at noen av de desperate flyktningene kampanjen retter seg mot, er krigsskade barn.

Jeg anklager regjeringen, ved FrP, for ikke å forstå betydningen av å redde et menneske.

Jeg anklager regjeringen, ved FrP, for å flørte ivrig med Eritrea, et av verdens verste diktaturer, i håp om å skremme desperate asylsøkere fra å søke tilflukt her.

Jeg anklager regjeringen, ved FrP, for at de vil flørte like ivrig med Nord-Korea, hvis nordkoreanske asylsøkere noen gang skulle finne veien hit.

Jeg anklager regjeringen, ved FrP, for ikke å bry seg om de livredde menneskene som dundrer hodet i murveggene på utlendingsinternatet på Trandum i redsel for retur til diktaturet og krigssonene de flyktet fra.

Jeg anklager regjeringen, ved FrP, for å glede seg til å fengsle enda flere desperate mennesker like ved flyene som skal sende dem tilbake til alt de frykter.

Jeg anklager regjeringen, ved FrP, for ikke å forstå at hvis de selv hadde vært på flukt, ville de ha møtt folk som ønsker å hjelpe - og folk som dem selv.

Jeg anklager regjeringen, ved FrP, for å ha kjempet med nebb og klør mot en løsning for de lengeværende barna, til stor skade for barna.

Jeg anklager regjeringen, ved FrP, for å forsøke å svekke alle avtaler som skal være til gode for barna.

Jeg anklager regjeringen, ved FrP, for å ha glemt igjen anstendigheten på samme mørke og kalde sted som hjertet er forlagt.

Jeg anklager regjeringen, ved FrP, for ikke å bry seg om at livet til Yemane Teferi fortsetter å renne bort etter at han har levd i eksil i 40 år og på asylmottak i over 20 år.

Jeg anklager regjeringen, ved FrP, for ikke engang å prøve å forstå hva "frykt" betyr - den frykten som har holdt Yemane unna det helvetet av krig og undertrykkelse som har vært hans hjemland Eritrea i flere tiår.

Jeg anklager regjeringen, ved FrP, for ikke å bry seg om de papirløse medmenneskene som ikke får hjelp mot smerter eller psykisk lidelse, men i stedet går til grunne midt iblant oss.

Jeg anklager regjeringen, ved FrP, for å glede seg til å ta oppholdstillatelsen fra krigsflyktninger og torturofre som endelig trodde de hadde funnet trygghet, ro og kanskje til og med lykke i landet vårt.

Jeg anklager regjeringen, ved FrP, for å jobbe hardt og utrettelig for at landet vårt skal bli stadig mer ugjestmildt overfor verdens forfulgte.

Jeg anklager regjeringen, ved FrP, for verken å ønske mer demokrati, mer åpenhet eller mer humanitet.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.