<strong>Innlegg:</strong> Det er dessverre slik at det er mange som er i min situasjon. Som aldri kan tilby familien den samværstid som mange andre tar som en selvfølge, skriver bedriftseieren og småbarnsfaren Gjermund. Illustrasjonsbilde. Kilde: Scanpix.
Innlegg: Det er dessverre slik at det er mange som er i min situasjon. Som aldri kan tilby familien den samværstid som mange andre tar som en selvfølge, skriver bedriftseieren og småbarnsfaren Gjermund. Illustrasjonsbilde. Kilde: Scanpix. Vis mer

Jeg anser søndagen som hellig for å tilbringe tid med familien. Én hel dag i uken

De færreste bedriftseiere ønsker å be sine ansatte om å jobbe søndager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Jeg sitter midt imellom. Midt imellom det å være ansatt og det å være bedriftseier. Jeg er også småbarnspappa. Som et resultat av dette jobber jeg ganske så mye, for å skåne «vanlige» ansatte. Da er det liten tvil om at jeg anser søndagen som hellig for å tilbringe tid med familien. Én hel dag i uken.

Det er dessverre slik at det er mange som er i min situasjon. Som aldri kan tilby familien den samværstid som mange andre tar som en selvfølge. Dette gir mine livsvalg en bismak.

De færreste bedriftseiere ønsker å be sine ansatte om å jobbe søndager. Til nød kan man be om en lørdag en gang iblant. Dette fordi folk flest (til og med bedriftseiere) respekterer familielivet.

Men samtidig må en bedriftseier tenke konkurransedyktighet. Da har man frykten for «hva gjør min konkurrent?» Det sies at det er valgfritt om man vil ha åpent på søndager, men folk flest forstår vel at det kun er spørsmål om tid før én begynner, og da må de andre henge seg på.

Å ha en ansatt i jobb på en søndag betaler man dobbel lønn for. I tillegg er det jo ikke slik at man kan ansette noen til bare å jobbe søndager. Hvor blir kompetansen av da? Opplæring og kontinuitet spiller også inn her.

Man må også i denne sammenheng ta hensyn til de små lokale bedriftene som har skapt nisjebransjer ved å tilby unike varer/tjenester i helgene og da spesielt på søndager. Mange av disse har skapt sin forretning basert på å være opplevelsesområder for å øke interessen. Disse vil mest trolig miste sitt grunnlag, da produktene selvfølgelig også vil være tilgjengelige i de nye søndagåpne butikkene.

Forslaget vil med andre ord ikke tilby vesentlig flere arbeidsplasser, men sørge for nedleggelse av eksisterende.

Tenk deg virkelig godt om hva du stemmer for. Det kan få fatale konsekvenser for familier over hele landet.

Jeg er meget bekymret for min og andres fremtidige hverdag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer