STARTET FESTIVAL: Carina Elisabeth Carlsen hatet kroppen sin helt til hun begynte med burlesk og ble Fifi von Tassel. I helgen startet hun en ny burleskfestival for å utfordre kroppshysteriet. Vi møtte henne til forberedelser i klesbutikken Manillusion på Grünerløkka. Foto: Nina Hansen
STARTET FESTIVAL: Carina Elisabeth Carlsen hatet kroppen sin helt til hun begynte med burlesk og ble Fifi von Tassel. I helgen startet hun en ny burleskfestival for å utfordre kroppshysteriet. Vi møtte henne til forberedelser i klesbutikken Manillusion på Grünerløkka. Foto: Nina HansenVis mer

Burleskfestival

- Jeg begynte å lure på om de hadde rett - kanskje jeg ikke fortjente å leve

Fifi von Tassel har opplevd grov sjikane etter at hun begynte med burlesk. Nå har hun startet festival og vil forske på kroppspress, blant annet som spark til nettrollene.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

- Vi måler jo hverandre etter hvor pulbare vi er. Jeg har alltid fått høre at jeg er tjukk og stygg, og at ingen ville ha meg. Det ga meg mye selvhat, sier Carina Elisabeth Carlsen.

Hun lar de tungt sminkede øyelokkene gli sakte igjen – som for å viske vekk de vonde minnene. For dem er det mange av. Dama som de siste åra er kjent under artistnavnet «Fifi von Tassel» har alltid vært overvektig. Hun har tidligere fortalt om en oppvekst med konstante spiseforstyrrelser, og at hun tidligere hatet kroppen sin så sterkt at hun vurderte å ta sitt eget liv. Den lettkledde burleskdansing ble redningen, har hun tidligere fortalt Dagbladet.

- Da måtte jeg akseptere valkene og at det disser her og der på kroppen min. I burleskmiljøet møtte jeg i tillegg andre damer som jeg synes så ut som en «million dollar», men som også hadde komplekser. Det gjorde at jeg ikke følte meg alene. Der ble jeg mer enn bare en tjukk dame som måtte slanke seg, forteller hun nå.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn