- Jeg beklager til den norsk-jødiske befolkningen

Elisabeth Norheim beklager jøde-uttalelse i «Trygdekontoret».

LEI SEG: PR-rådgiver og blogger Elisabeth Norheim fikk sterke reaksjoner etter en uttalelse om jøder i forrige episode av «Trygdekontoret». Foto: NRK
LEI SEG: PR-rådgiver og blogger Elisabeth Norheim fikk sterke reaksjoner etter en uttalelse om jøder i forrige episode av «Trygdekontoret». Foto: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I etterkant av «Trygdekontoret» i forrige uke blusset det opp en stor debatt etter at PR-rådgiver og blogger Elisabeth Norheim kom med en uttalelse om jøder, i en del av programmet som ikke ble vist på TV.Temaet for samtalen var lidelsesmonopol, og programleder Thomas Seltzer viser i samtalen til en undersøkelse om nordmenns forhold til jøder som Holocaustsenteret gjorde i 2012. Deretter spør han Norheim om jødene har vært flinkere til å formidle sin lidelseshistorie i forhold til folk med afrikansk bakgrunn. Svaret fra Norheim har fikk mange til å reagere:«Ja, ja, ja. Jeg er dritsjalu på jøder jeg. De ble gassa, og så var det etterpå, da var det faen heller, da var det bare å kjøpe hele dritten. De har bare kjøpt opp alt. Ja men, det er jo de rikeste folka overalt. (Vi) har liksom bare Oprah!».

- Svært lei meg Nå går hun ut på sin egen blogg, og beklager uttalelsen.

-  I ettertid er det lett å se at jeg formulerte meg såpass klønete at det virket som at jeg brakte kjente antisemittiske konspirasjonsteorier og fordommer til torgs. Det er jeg svært lei meg for, og jeg beklager til den norsk-jødiske befolkningen for at jeg la sten til byrden med det utsagnet, skriver hun på bloggen sin. Uttalelsen fikk blant annet nestleder ved Antirasistisk Senter, Ervin Kohn, til å reagere, Han kalte uttalelsen antisemittisk og rasistisk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer