- Jeg ble apatisk mot slutten

Det tok nesten et halvt år før Jenny Langlo (18) klarte å ta innover seg Idol-seieren. Nå er hun ute med singel og artistlivet skal begynne.

ENDELIG KLAR: Jenny Langlo (18) fra Stordal vant «Idol» i 2011. Nå hun straks ferdig på videregående og skal begynne å spille inn plate. Foto: Nina Hansen/Dagbladet
ENDELIG KLAR: Jenny Langlo (18) fra Stordal vant «Idol» i 2011. Nå hun straks ferdig på videregående og skal begynne å spille inn plate. Foto: Nina Hansen/DagbladetVis mer

Det varte og rakk med livstegn fra «Idol»-vinner Jenny Langlo (18). De tidligere vinnerne av sangkonkurransen hadde debutplata ute omtrent samtidig med de første seiersintervjuene.

Men Langlo har vært tålmodig og ikke minst ordknapp, til «Idol»-vinner å være.

- Det gir med ingen glede å lese om meg selv i en nettavis. Jeg vil gjøre noe ordentlig, snakke om musikken min. Ikke fly rundt å vifte, sier hun til Dagbladet.  

- Ting tar tid I forrige uke kom hennes første singel «Million Dollar Signs» fra det som i løpet av høsten og vinteren skal bli debutplata. Hun vet ikke hva den skal hete, når den blir ferdig, eller hvordan den kommer til å høres ut.

- Det er inne i hodet mitt og skal lokkes ut etter hvert. Et album er ikke noe jeg bare kaster ut, det er noe jeg skal være stolt av og se tilbake på resten av livet, sier Langlo.

Men det tok ikke mange ukene etter seieren før folk begynte å spørre seg hva som skjedde med «Idol»-Jenny. Da lå hun krøllet sammen under dyna med vannkopper som en prikkete liten ball. Slapp av, folkens, tenkte hun. Ting tar tid. Et halvt år dreper ikke en karriere.

For Langlo er det så enkelt at hun ikke har vært klar til å starte på artistlivet riktig ennå. Hun ville gå på skolen, være russ med vennene og få et godt vitnemål. Nå er det bare fire eksamener på musikklinja i Ålesund som gjenstår.

- Beste året i livet - Vil du snakke om det vonde, spør vi, og tenker ikke på blåveisen hun pådro seg under russetreffet på Lillehammer.

Langlo ler som en sunnmøring med utsikt til økonomisk gevinst, hvilket hun også er. Jenta fra Stordal med platekontrakt hos Universal.

- Jeg har lest at jeg at jeg har snakket åpenhjertig ut om den tøffe og vonde tida opptil flere ganger. Men det har jo vært det mest fantastiske året i livet mitt, så hvis dette var den tunge tida lover det godt, sier hun.

- Men det svingte veldig, jeg innrømmer det. Jeg var høyt oppe og langt nede, og da jeg var nede kom alt på en gang.

- Apatisk Heldigvis har «Idol» et støtteapparat som etter hvert har blitt erfarne tenåringstrøstere. Er du tilfeldigvis et sjarmtroll med stemmekontroll, skal plutselig hele Norge ha en bit av deg. Autografer, blitz og intervjuer. Da kan det føles som veldig mye lenger enn 56 mil til hjem til Ålesund fra et hotellrom i Oslo.

- Det er klart det blir mye. Mot slutten var jeg til tider helt apatisk, og jeg klarte ikke å føle skikkelig på gleden over å ha vunnet. Det er først nå jeg klarer å ta det inn over meg og være fullt ut glad.

- Jeg ser på «The Voice» og tenker, jøss, der har jeg også vært. Jeg ser på alle som drømmer så sterkt om å vinne, og så sitter jeg der og har faktisk gjort det. Det er veldig rart, men det er vel som mamma sa til meg forrige uke: «Du vant bare du, Jenny».

Eldresenter og naparapatkontor Kanskje var det den varierte sceneerfaringen som ga henne overtaket. Langlo har blant annet holdt konserter på eldresenteret i Stordal, og for tre naparapater på et kontor i Ålesund.

TAR SEG TID: I oktober i fjor vant Jenny Langlo Idol-finalen. Fortsatt har hun ikke noe album ute. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
TAR SEG TID: I oktober i fjor vant Jenny Langlo Idol-finalen. Fortsatt har hun ikke noe album ute. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

- På bygda er det ikke så mye konkurranse om spillejobbene. Så lenge noen vet at du kan spille, blir du oppringt for den minste ting. Det var forresten han ene naparapaten som satt meg på tanken om å bli med i Idol.

- Akepterte at jeg ville vente - Flere av «The Voice»-mentorene advarte unge artister mot å skrive under kontrakter forhastet. Hvordan har det vært å møte platebransjen?

- Jeg har vært obs med tanke på kontrakter, og jeg leste den godt før jeg skrev under, men jeg har aldri følt at Universal på noen måte prøvde å lure meg. De tok meg veldig godt i mot, og aksepterte at jeg ville vente med plate, selv om de selvfølgelig var klare med en gang. Både jeg og Universal vet at det handler om å lage noe sammen, og da må vi være enige om hvordan det skal gjøres best mulig.

Hun tar en måned av gangen, sier hun, og har ikke tenkt lenger enn til høsten da hun skal flytte til Trondheim. Der bor kjæresten som for tiden har Langlo øverst på listen over «mest spilte artister» på Spotify.

- Jeg aner ikke hvor jeg ender, men det er nå det begynner, sier hun.

-Jeg skal bare la vinden ta meg. Albumet kommer når det er ferdig.

STOLT: Et album er ikke noe jeg bare kaster ut, det er noe jeg skal være stolt av og se tilbake på resten av livet, sier Jenny Langlo. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
STOLT: Et album er ikke noe jeg bare kaster ut, det er noe jeg skal være stolt av og se tilbake på resten av livet, sier Jenny Langlo. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer