DEBATT

Overgrep:

Jeg ble fratatt alt av en overgriper som ødela meg. Hvorfor er det jeg som skal slite med å få til et vanlig liv i dag?

Uten stemme, uten hjelp.

INGENTING Å LEVE FOR: Så nå står jeg her, i mine beste år, med ingenting å leve for. Overgriper kom ut fra fengsel for lenge siden, der han både ble lønnet fra NAV og utdannet i samme slengen, skriver artikkelforfatteren. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix
INGENTING Å LEVE FOR: Så nå står jeg her, i mine beste år, med ingenting å leve for. Overgriper kom ut fra fengsel for lenge siden, der han både ble lønnet fra NAV og utdannet i samme slengen, skriver artikkelforfatteren. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Kjære pedofile overgriper. Du tok på. Du voldtok. Du tvang. Du strøk. Du truet. Du kvelte. Du skremte. Og klemte. Du vasket. Du holdt fast. Du holdt på i seks år. Det verste av alt? Du normaliserte det for meg. Prislapp? 100000 kroner.

I Maslows behovspyramide er seksualitet en del av fysiologiske/organiske behov, en del av selve oppbyggingen av pyramiden. Det sies at hvis ikke disse behovene blir tilfredsstilt over tid så kan vi ikke leve. Så selv om et så viktig behov har blitt ødelagt for meg, hadde det bare en verdi lik noen måneder lønn.

Du har tatt fra meg normal seksualitet. Jeg takler ikke underlivssmerter. Murringer. Menstruasjon kan få meg til å hulke, for det minner meg om tiden jeg var åtte år og altfor ung til å bli penetrert, så blod havnet overalt.

Du har tatt fra meg muligheten til å bli gravid, for jeg klarer ikke å bringe et menneske til verden hvis jeg ikke klarer å ta vare på det fra første stund. Jeg er redd jeg befinner meg en helt annen plass mentalt, og at barnevernet kommer og tar barnet fra meg.

Jeg har ikke hatt kjæreste, for hvorfor vil noen bli sammen med meg når jeg ikke klarer nærhet? Jeg vil aldri kunne tilfredsstille vedkommende seksuelt. Så overgriper, du har tatt fra meg muligheten til å ville dele livet og føle meg trygg med noen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer