Tshawe Baqwa fikk corona:

- Jeg ble heftig sjuk

Kultur-Norge har blitt hardt rammet coronakrisa. Tshawe Baqwa er en av dem som både har kjent på virusets økonomiske konsekvenser - både for bransjen og sin egen helse.

SJOKKTELEFON: Tshawe Baqwa var pappa i to år uten å vite det. I en episode av «Skavlan» forteller han om sjokktelefonen. Video: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For to år siden var Tshawe Baqwa med i den sjuende sesongen av «Hver gang vi møtes». Nå er han en av 29 av Norges største artister som vender tilbake til gården for en jubileums-vri, i anledningen programmets tiende sesong.

- Det er sjukt lættis å være tilbake, og å kjenne på alle de følelsene rundt greia når man er tilbake «tel gards», sier Baqwa til Dagbladet.

For to år siden var Baqwa blant annet sammen med Silya Nymoen og Christel Alsos på Vestre Kjærnes Gård. De er også til stede under jubileumssesongen, blant annet med Jan Eggum, Vinni og Sigvart Dagsland. Baqwa sier mye har forandret seg siden sist han var med.

- Vel, jeg har blitt feitere. Noen av dem har mistet vekt. Alle har blitt eldre, men ser likevel veldig bra ut, sier han spøkefullt.

- Heftig sjuk

TV 2 hadde som mål å samle alle 29 artistene for jubileumssesongen. På grunn av coronapandemien har produksjonen måttet tenke nytt, og delt artistene opp i puljer. Baqwa er imponert over kanalens innsats for å følge smittevernreglene.

- Det har vært veldig imponerende, spesielt med tanke til at det er en så stor produksjon å holde styr på og sørge for at disse restriksjonene følges og opprettholdes, sier han.

Han avslører også at produksjonen har hatt sitt eget «corona-politi».

- Vi har til og med vår egen «Corona-Cop» som patruljerte gården og sørget for at ingen skeiet utenfor coronalovens grenser.

Baqwa forteller at han som alle andre i kulturbransjen har blitt kraftig påvirket av pandemien. I tillegg ble han også smittet av viruset.

- Jeg ble ganske heftig sjuk av greiene. Så jeg vet selv hvordan det er å ha blitt rammet, og er desto mer ydmyk ovenfor disse restriksjonene og er forsiktig. I motsetning til disse folkene som mener det dreier seg om propaganda og er mer et slags oppspinn, sier han.

Baqwa ønsker ikke å kommentere mer om sitt sykdomsforløp.

Viralt

I tillegg til å være aktuell med «Hver gang vi møtes» har det blitt blåst nytt liv i Baqwas største Madcon-hit «Beggin». I september skrev TV2 at TikTok-stjernen Charli D'Amelio har danset til duoens låte og videoen hennes har blitt sett over 21,1 millioner ganger.

- Det går ikke en eneste dag hvor vi ikke får en dansevideo eller en TikTok fra overalt i verden. Alt fra Indonesia til Brasil til Frankrike og så videre. Det er ekstremt rørende og man blir ydmyk av å betrakte det selv så mange år etter vi slapp vår første ordentlige internasjonale hit, sier han.

Baqwa sier han ikke kunne vært mer takknemlig for oppmerksomheten. Han sier at han nå skal lage videoer selv til den 13 år gamle hiten med datteren.

- Nå er det pappa og Malina sin tur til å TikTok-e og danse litt her. Er ikke bare hele resten av verden som faktisk kan danse, kan det vi og, sier han.

Nytt album

Baqwa kan ikke avsløre hvilke låter han tolker under programmet, men sier at han setter stor pris på all inspirasjonen han får av å tolke de andre artistenes låter.

- Det er i grunn veldig moro. Du får et helt univers å vandre gjennom, og det er opp til deg selv hvor dypt du ønsker å fare. Jeg er glad i ta turen «utaskjærs» selv, sier han.

Og ny inspirasjon kommer godt med nå for tida. Baqwa avslører at Madcon vil komme med nytt album til neste år.

- Vi gjør den faktisk ferdig nå. Vi har jobbet på den i tre år, sier han.

«Hver gang vi møtes» sendes på TV 2 fredager klokka 20.00.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer