- Jeg ble litt matt

HAUGESUND (Dagbladet): Jens Stoltenberg trodde Synnøve Svabø skulle stille ham noen ekle spørsmål, men at hun skulle rive av ham smokingjakka og sette leppestiftmerker over fjeset hans - det ante han ikke.

På gårsdagens direktesendte Amanda-show fra Haugesund var Stoltenberg i alle fall pikenes Jens. Og en tanke overrasket over hvordan jobben som prisutdeler i par med Synnøve Svabø utviklet seg.

- Jeg visste ikke hva som skulle skje, annet enn at hun skulle si noen dumme ting. Da hun begynte å ta av meg jakka, ble jeg litt matt, ja.

Gratulert

Men ikke sjakk matt - og Arbeiderpartiets nestleder ble gratulert for scenevant opptreden fra flere profesjonelle filmfolk etter programmet.

- Men noen vil kanskje si at dette er upassende showmanship fra en som i framtida kan bli statsminister?

- Nei, ærlig talt. Det må da være greit at jeg står og smiler for en gangs skyld. De fleste gangene jeg er på TV, så snakker jeg alvorlig om kjedelige ting.

- Har du for anledningen noe å si om norske filmer, kanskje?

Holmen og Streep

- Jeg er svært glad i norske filmer og synes det er viktig at folk ser dem. Jeg har ikke sett alle, men en film som «Bare skyer beveger stjernene», for eksempel, synes jeg er helt flott. Den behandler et alvorlig tema på en vakker måte.

Av de «ekle spørsmålene» Svabø stilte Stoltenberg var hvem han mente skulle spille elskerinnen i filmen om han selv. Politikeren vegret seg i det lengste for å svare, men bestemte seg for Kjersti Holmen da hennes navn ble nevnt. Han sto på det etter programmet, også.

- Ja, henne beundrer jeg.

- Hva om du selv fikk velge deg en filmrolle?

- Da skulle jeg ha spilt Clint Eastwoods rolle i «Broene i Madison County». Mot Meryl Streep.

JENS OG SYNNØVE: </B>Synnøve Svabø kledde av Jens Stoltenberg smokingjakka og kysset ham intenst under gårsdagens Amanda-show fra Haugesund.
...og etterpå var han (minst) like blid.