Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Jeg ble overfalt av amerikanere, canadiere, japanere, franskmenn og skandinaver

Erik Poppes siste film ble hyllet i Montreal i natt.

HYLLET: Erik Poppes siste film Tusen ganger god natt ble godt mottatt under verdenspremieren i Canada i natt. Foto: Stine Oppegaard/NFI
HYLLET: Erik Poppes siste film Tusen ganger god natt ble godt mottatt under verdenspremieren i Canada i natt. Foto: Stine Oppegaard/NFI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Gårsdagen noe av det vakreste en filmskaper kan oppleve, skriver filmregissør Erik Poppe i en pressemelding.

Poppes siste film «Tusen ganger god natt» hadde verdenspremiere på filmfestivalen i Montreal i natt. Der ble filmen mottatt med trampeklapp og hyllester, ifølge Euforia Film.

- Fra å sitte i mørket og jobbe natt og dag for å få denne filmen ferdig, beveget jeg meg ut i lyset og ble overfalt av amerikanere, canadiere, japanere, franskmenn og skandinaver som alle ville gratulere og juble over filmen, skriver Poppe videre.

Filmen handler om krigsfotgrafen Rebecca, og er i stor grad basert på Erik Poppes egne erfaringer som fotograf i konfliktområder. Rebecca spilles av den franske skuespillerinnen Juliette Binoche. Også danske Nikolaj Coster-Waldau, Larry Mullen jr og Mads Ousdal har sentrale roller i filmen.

- Jeg ble helt satt ut. Det var trampeklapp som varte over hele ettertekstene og de fem minuttene det tok. Jeg begynte å grine. Av utmattelse og av en ufattelig glede! skriver Poppe videre i pressemeldingen.

- Utenfor kinoen ble vi alle møtt av en hærskare med entusiastiske publikummere og på pressekonferansen opplevde vi at alle i salen plutselig reiste seg og begynte å klappe når vi ankom.

INNSPILLING: Filmen er spilt inn i flere land. Her er Poppe under innspilling i Nord-Afrika. Foto: Euforia Film
INNSPILLING: Filmen er spilt inn i flere land. Her er Poppe under innspilling i Nord-Afrika. Foto: Euforia Film Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!