Du leser nå Dagbladet Pluss

«Jeg ble overrasket over i hvor stor grad prostitusjonen gjennomsyret kulturen»

En utstilling i den franske hovedstaden avdekker at byen en gang var et eneste stort horehus. Slikt skaper debatt om hvorvidt museene anno 2015 er avhengige av sex for å selge billetter.

TIDLIG PIN-UP: Nakenbildene er like gamle som fotografiapparatet selv. I Paris mot slutten av 1800-tallet var det som oftest de prostituerte som villig lot seg avfotografere. «Gruppe med fire nakne kvinner» tatt mellom 1895 og 1910 av François-Rupert Carabin. Foto: ©Musée d'Orsay, Dist. RMN-Grand Palais / Alexis Brandt
TIDLIG PIN-UP: Nakenbildene er like gamle som fotografiapparatet selv. I Paris mot slutten av 1800-tallet var det som oftest de prostituerte som villig lot seg avfotografere. «Gruppe med fire nakne kvinner» tatt mellom 1895 og 1910 av François-Rupert Carabin. Foto: ©Musée d'Orsay, Dist. RMN-Grand Palais / Alexis BrandtVis mer

De tre siste, store høstutstillingene ved Musée d'Orsay i Paris har lokket rekordmange besøkere til den tidligere jernbanestasjonen ved Seinens bredd, og i hvert av tilfellene har museet kommet med advarsler til publikum om at deler av utstillingen kan virke støtende.

Dette har altså ikke fått folk til å holde seg hjemme. Fellesnevnere for utstillingene er kropp og sex, åpenbart sikre kort i en markedsføringsstrategi.

- Protitusjon infiserte byen

Høsten 2013 var det den nakne mannen i kunsten som skapte forargelse og glede. Året etter var det forfatteren og filosofen Marquis de Sade- og hans innflytelse på kunsten - som var i fokus. Mange sperret øynene opp da utstillingens promovideo ble sluppet, for den inneholdt ikke et eneste maleri, men et hav av nakne kropper som ekstatisk ålet seg rundt hverandre.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

E-avisa er inkludert hver dag

1 UKE*

Prøv Pluss

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr per første uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.