Erik Poppe, Helga Tunheim, «Kongens nei»

- Jeg ble overrumplet, men ikke sint

«Kongens nei»-regissør Erik Poppe overrasket NRK-journalist Helga Tunheim på direkten.

<strong>KLINTE TIL:</strong> Regissør Erik Poppe var i det spontane hjørnet i dag, og kysset NRK-journalist Helga Tunheim på direkten. Reaksjonene hagler på sosiale medier. Foto: NRK
KLINTE TIL: Regissør Erik Poppe var i det spontane hjørnet i dag, og kysset NRK-journalist Helga Tunheim på direkten. Reaksjonene hagler på sosiale medier. Foto: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg ble overrumplet, men ikke sint. Jeg opplevde Poppe som ekstremt spent, og at han mente å uttrykke gleden han ville føle dersom filmen gikk videre, sier NRK-journalist Helga Tunheim til Dagbladet tirsdag kveld.

- Prinsipielt synes jeg ikke at det er greit at menn tar seg til rette, men i dette tilfellet var omstendighetene slik at jeg ikke opplevde det som et overgrep, fortsetter hun om hendelsen som skjedde direkte på NRK i ettermiddag.

- Da gjør jeg sånn her

Tunheim intervjuer regissør Erik Poppe få minutter før filmskaperen får vite om storfilmen hans, «Kongens nei», var aktuell som Oscar-kandidat i kategorien beste utenlandske film:

- Hvis dere hører «Kongens nei» blir lest opp, hvordan blir reaksjonen, spør Tunheim.

- Da kommer jeg til å gjøre sånn her, utbryter Poppe og kysser Tunheim på munnen.

- Med alle mine manusforfattere og produsenter, fortsetter han, mens Tunheim ler.

- Nå ble jeg litt satt ut, sier hun forfjamset.

NRK lager humor

Seinere publiserer NRK et klipp på Facebook hvor de lager humor ut av episoden. Mange reagerer negativt på både klippet og kysset, andre synes stuntet var artig.

Se klippet i bunnen av saken.

Erik Poppe ønsket derimot ikke å støte noen, forteller han.

- Dette var et spontant uttrykk for en veldig glede der og da. Oppfattes det som noe annet er jeg den første til å beklage, sier Poppe til Dagbladet.

- Paddeflat

NRK skal ha kontaktet regissøren i timene etter publisering og informert ham om at det kommer inn reaksjoner på Facebook-klippet. Poppe forteller at gleden og følelsene tok overhånd.

- Støter dette noen legger jeg meg paddeflat. Det var ikke meningen å ta meg til rette på noen som helst måte. Enkelte har visst også trukket linjer til Donald Trump og hans holdninger overfor kvinner. Er det noe jeg deler, er det en avsky for et slikt kvinnesyn. Jeg har stor respekt for Tunheim som reporter, og er selv pappa til to jenter, sier Poppe.

- Var glad

- Jeg opplevde konteksten rundt intervjuet som at vi skulle slippe løs følelser, ikke være så stive, men være ærlige og åpne. Jeg står i det minste inne for at jeg var glad. Mener Tunheim eller andre at det var feil, så legger jeg meg som sagt paddeflat og beklager på det sterkeste, fortsetter filmskaperen.

OSCAR-KANDIDAT: «Kongens nei» var Norges kandidat til å beste ikke-engelskspråklige film. Video: Paradox Film Vis mer Vis mer

Redaktør for magasin og debattavdelingen i NRK, Kyrre Nakkim, forteller at Tunheim har vært i kontakt med sin leder og pratet om hendelsen.

- Hun tar dette fint er beskjeden jeg har fått. Hun ble overrasket av Poppe, men taklet situasjonen godt.

- Dette var noe som skjedde på direktesendt tv. Poppe er intenst opptatt av det som skal skje rundt ham, og blir litt for ivrig. Folk må få lov til å reagere, men vi ønsker å vise fram det som skjer, og publiserte derfor klippet på Facebook, fortsetter Nakkim.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer