Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Jeg ble så sint at jeg forlot rommet

Liv Ullmann og Hollywood-stjernen Cate Blanchett kranglet så busta føyk.

KRANGLET: Liv Ullmann ble så sint at hun forlot rommet etter å ha kranglet med filmstjernen Cate Blanchett under den første prøven på stykket «En sporvogn til begjær». Foto: SCANPIX
KRANGLET: Liv Ullmann ble så sint at hun forlot rommet etter å ha kranglet med filmstjernen Cate Blanchett under den første prøven på stykket «En sporvogn til begjær». Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I fjor gjorde regissør- og skuespillerlegende Liv Ullmann stor utenlandssuksess med teaterstykket «En sporvogn til begjær», med Cate Blanchett i hovedrollen.

Men ingenting gikk på skinner da regissør Ullmann og superstjerna først møttes for å gjennomgå stykket. Det er i kveldens premiereepisode av «Anne og Ronny», en ny portrettserie på NRK, at Ullmann forteller om stjernekrangelen.

- Cate og jeg hadde en stor konflikt. Hun kunne jo ikke teksten sin i det hele tatt. Da gjennomgangen var over, var jeg sint. Plutselig angriper hun meg, forteller hun i NRK-programmet.

Stormet ut - «Ikke skyld på meg om du ikke kan teksten din», sa jeg, også sto vi der og skjelte ut hverandre. Jeg ble så sint at jeg forlot rommet.

Ullmann forteller at hun først trodde det ville bli vanskelig å samarbeide med Blanchett, kjent fra blant annet Ringenes Herre-filmene, men kom på andre tanker da hun så likheter mellom teaterstykket og deres krangel.

- Så gikk jeg inn igjen og sa: Vi gjør akkurat som dem i stykket. Vi er sinte på hverandre fordi vi ikke ser hverandre. Jeg vil bare at dere alle skal være perfekte med en gang, noe som er galt.

- Og hva gjør jeg i stedet for å ta omkring deg? Jeg blir sint. Jeg er veldig lei meg, forteller Ullmann i programmet.

- Snakket fra levra I kveldens episode forteller også Blanchett hvordan det var å jobbe med Ullmann.

- Det har vært som en julemiddag med en dysfunksjonell familie, hvor vi ler, gråter, blir sint og frustrert, men også har dyp kjærlighet og respekt for hverandre. Vi kunne snakke fra levra. Det er ikke alltid slik at du får alle i samme båt, men det var vi, takket være regissøren, sier hun til NRK.

Ullmann mener den tidlige krangelen var viktig for dem.

- Det var der den beste brua ble bygget for oss, sier hun i programmet.

Kritikerros Forholdet vokste seg nært mellom Ullmann og Blanchett, og både i Australia og USA ble stykket rost i skyene av kritikerne.

- Ullmann og Blanchett framfører stykket som om det aldri har vært satt opp før, noe som resulterer i at, som en venn av meg sa: «Det føles som om du hører ord du trodde du kjente, bli uttalt korrekt for første gang», skrev anmelder Ben Brantley i New York Times.

Blanchett sier i kveldens program at de to allerede har snakket om å jobbe sammen igjen.

- Jeg har forfulgt Liv i mange år, og jeg kommer til å fortsette å forfølge henne.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!