Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Jeg ble sky

Henriette Lien fikk kjendislivet rett i trynet etter suksessen med «Hotel Cæsar». I tre år skjulte hun seg bak kaps og solbriller, men nå er hun klar for «Fame» på Chat Noir i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter et friår møter hun Dagbladet frisk og opplagt. I hodet surrer tanker rundt nye utfordringer som danselæreren miss Bell i teateroppsetningen av den populære TV-serien «Fame» som bergtok oss på 80-tallet.

- Flashdance og Fame-kurs på ungdomsskolen inspirerte meg til å satse på dansen, smiler 33-åringen, som nå like mye er skuespiller som danser.

Etter danseutdannelse i London og mange ulike roller rundt omkring, gikk Henriette Lien på audition og fikk rollen som Ninni i «Hotel Cæsar» på TV2. Etter det har livet ikke vært det samme, ikke før nå i alle fall.

BLE SKY:

- Jeg fikk kjendisstatusen midt i fleisen, er du gær'n! I starten skjønte jeg det ikke. Jeg gikk med kaps fra morgen til kveld i tre år. Alle som gjør det, prøver å skjule seg for omverdenen. Jeg ble menneskesky. Fikk rett og slett noia! Jeg taklet ikke at jeg ikke lenger kunne gå tilbake til en anonym tilværelse igjen, sier Henriette Lien.

Såpestjernen taklet ikke at ukjente mennesker kom bort til henne på gata.

- Jeg liker det fortsatt ikke. Det er ikke alltid dagsformen er slik at du liker å snakke med fremmede, sier skuespilleren. Hun gikk likevel ikke på en smell.

- Jeg tror ikke jeg har stilt opp på mye jeg angrer. Antakelig har jeg heller vært med på for lite enn for mye. Det handler om å ikke fokusere for mye på at folk kjenner deg igjen. Unge som plutselig blir kjendiser, kan lett få et vrangt syn på virkeligheten, mener Lien.

Hun anbefaler at kjendiser holder på sine venner og fortsetter livet i samme spor som før. Selv har hun funnet tilbake til seg selv ved å ta en pause fra TV.

- Dessuten har jeg blitt eldre, smiler hun og forklarer rollen som danselæreren i «Fame» som tegn på at hun nå har kommet over sin første ungdom.

IKKE UNG OG LOVENDE:

- Siden jeg skal spille læreren, kan du kanskje si at jeg er degradert. Jeg er i hvert fall ikke ung og lovende lenger, ler Lien, som fikk rollen i skarp konkurranse med mange andre.

- Når du er frilanser, må du finne deg i å kjempe om jobbene. Men selv om det er slitsomt, er det litt bekreftede å få rollen etter en audition. Det viser at du duger denne gangen også, sier hun.

Etter rollen som Ninni i «Hotel Cæsar» skjøt karrieren til Henriette Lien fart. Hun fikk en stor utfordring som Roxie Hart i oppsetningen av musikalen «Chicago» på Oslo Nye Teater.

Det siste året har Henriette Lien tatt seg helt fri. Da har hun også hatt mer tid til familien og sønnen Casper på to og et halvt år.

- Man får til det man vil. Det er ingen problemer å kombinere morsrolle med teaterroller. Det gjelder bare å ordne seg. Jeg er ikke glad i mennesker som sier at ting ikke går før de har prøvd, slår skuespilleren bestemt fast.

KARDEMOMMELOVEN:

Hjemme praktiseres Kardemommeloven. Vær grei og snill og for øvrig kan du gjøre hva du vil. Om Henriette Lien føler mer for den enn andre skal være usagt, men faktum er at hun en gang har opptrådt på Nationaltheatret, da som bakpart av kamelen som spiller i «Folk og røvere i Kardemomme by».

33-åringen har begynt med Yoga. Hun sier det er en effektiv balanse mellom å bli smidig og sterk på samme tid.

- Øvelsene kan gi ro, spesielt hvis du har en usystematisk dag, sier Lien, og forteller at hun ofte tar med seg matta si og setter i gang med øvelsene.

- Jeg trener når det passer seg. Det er alltid godt å gå på en forestilling og være i god form. Det gir en ekstra styrke.

Så 28. juli er det på'n igjen. Da begynner prøvene for fullt på «Fame», som får premiere 12. september. Men først er det ferie, i en liten landsby i Italia.

I GANG IGJEN: Henriette Lien gleder seg til å ta fatt på nye utfordringer i «Fame» etter endt friår.