<strong>PÅ BUSSEN FORBI KONGSVINGER:</strong> Forfatter Ole Robert Sunde skriver om å ta toget og bussen langs Glomma, innom Kongsvinger og reise mot Kirkenær. Foto: NTB Scanpix.
PÅ BUSSEN FORBI KONGSVINGER: Forfatter Ole Robert Sunde skriver om å ta toget og bussen langs Glomma, innom Kongsvinger og reise mot Kirkenær. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Sommeressay fra forfatter Ole Robert Sunde:

Jeg ble varm om hjertet da bussen nærmet seg Grue

Grue betyr grav, og kirka er kjent for en forferdelig brann i pinsen 1822, da 113 personer brant inne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Etter å ha tatt toget til Kongsvinger, eller Vinger som min datter sier, og som mange i denne byen kaller Kongsvinger, og det er virkelig en konge, Glomma, som svinger seg gjennom byen. Jeg hadde reist hit for å besøke min datter som bor lenger nord-øst mot Kirkenær; og for å komme dit, ettersom toget, uten kjøreledning; altså diesel, bare fraktet tømmer forbi Kirkenær, til Flisa og Elverum, måtte jeg ta bussen for å besøke henne på Kirkenær og den kirken som er nær, er Grue kirke.

PRØV PLUSS FOR 1 KRONE!

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

LES LENGRE - BETAL MINDRE

1 ÅR

795 kr

(Fornyes til 795,-/år)

  • Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer