SOMMERMUSIKK:  Sivert Høyem liker musikk med myke, varme toner på sommeren. Sjekk ut hans egen spilleliste! Foto: Hilde Mesics Kleven
SOMMERMUSIKK: Sivert Høyem liker musikk med myke, varme toner på sommeren. Sjekk ut hans egen spilleliste! Foto: Hilde Mesics KlevenVis mer

- Jeg blir alltid litt nervøs

Tross mange år i bransjen er det ikke fritt for at selv Sivert Høyem (34) blir nervøs når han skal spille nytt materiale.

||| - Noe annet hadde vel vært rart, mener Høyem selv.

Artisten sparker årets festivalsesong skikkelig i gang på Slottsfjellfestivalen i Tønsberg. Og guttene i Madrugada, de savner han litt.  

- Det er klart jeg savner dem litt. Vi har jo spilt sammen i mange år. Men samtidig synes jeg det er fantastisk å ha fått til dette, sier Høyem, og tenker åpenbart på suksessen han har høstet med sin nyeste soloplate «Moon Landing», fra 2009.

• Åpne Høyems sommerspilleliste i Wimp eller Spotify.

Roskildefan - Jeg er et bandmenneske, men det tok ikke lang tid før jeg ble kjent med det nye bandet som jeg spiller sammen med nå. Jeg følte at vi var en solid gjeng fra dag én.  

Høyem er glad i Tønsbergsfestivalen Slottsfjell og har spilt på festivalen flere ganger tidligere, men sine beste festivalminner må han utenlands for å finne.

- Jeg husker spesielt godt Nick Cave på Roskildefestivalen i 2001. Det var på en av de mindre scenene og alt stemte, tiden på døgnet, alt! Jeg har sett han siden, men det har aldri vært like bra. Roskilde er en fantastisk festival, mener Høyem, som selv har spilt der to ganger med Madrugada.  

Kjærlighet på festival Gode norske festivalminner har musikeren nok også en del av. Under fjorårets Øyafestival i Oslo ble det knipset flere bilder av han sammen med kjæresten Helena Brodtkorb (24).

- Ja hun er kjæresten min enda, bekrefter Høyem med et smil.

- Jeg har det kjempeflott!  

Sommermusikk Hadde han selv vært bookingansvarlig på en festival skulle han sørget for å få tak i både folkrock-helten Neil Young og det amerikanske bandet My Morning jacket.

- Det som er viktigst med sommermusikk for meg er myke, varme toner. Det gjør ikke noe at låten er litt melankolsk så lenge den har det, mener han.  

 Dette er den første sommeren Høyem kan vie fult og helt til et soloprosjekt.  

- Det er fantastisk, spesielt siden det har gått så bra med skiva, sier han.

Jordnær Men på tross av all ros og skryt, Spellemannspris og «Norges best kledde mann»-prisen  som motemagasinet Costume tildelte han, synes ikke Høyem det er vanskelig å holde beina festet på jorda. 

- Du vet, jeg har holdt på så lenge og laget musikk med Madrugada i så mange år og solgt mye skiver med dem.

Han møter ofte fans som stopper han på gata og ber om både bilder og autografer. 

- Men det er mest når vi er ute å spiller. Det skjer ikke så ofte i Oslo for eksempel. Jeg tror kanskje folk synes det er litt ukult å be om autografer, ler han.