DEBATT

Debatt: Diskriminering

Jeg blir diskriminert fordi jeg er muslimsk homofil

 Men jeg blir ikke forsvart av Erna Solberg og Hanne Bjurstrøm av den grunn.

FRIHET: Kaltham Alexander Lie (midten) stod frem som Norges første homofile muslim i offentligheten. Her fra EuroPride i 2014 der flere tusen mennesker deltok i paraden.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
FRIHET: Kaltham Alexander Lie (midten) stod frem som Norges første homofile muslim i offentligheten. Her fra EuroPride i 2014 der flere tusen mennesker deltok i paraden. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Den neste gangen jeg nektes adgang i en muslimsk matbutikk, håper jeg å få det samme forsvar som dere ga til hun som ble diskriminert i hijab-saken.

Jeg blir diskriminert på grunn av min homofile legning. I møte med andre muslimer opplever jeg at det ikke er så veldig mye enklere å være åpen om min identitet i dag enn da jeg kom til Norge 1992.

Muslimer advarer mine venner mot å gå sammen med meg på gata, for deres sikkerhets skyld. Noen gir kjeft. Seinest for tre uker siden fikk to venner av meg beskjed om at de ikke burde sitte sammen med en slik som meg. En venninne ble fortalt at hun kan bli drept om hun fortsetter å gå med meg.

Dette er alvorlig, uakseptabelt og i strid med norsk lov. Jeg er veldig takknemlig for at jeg har venner som forsvarer meg og som ofrer mye for min skyld. Men det burde ikke være slik!

I butikker som drives av muslimer får jeg noen ganger dårlig service. De ser vekk og svarer meg med en sint og aggressiv stemme. Det kan være skremmende når jeg ser hatet gnistre i deres øyne. Andre ganger blir jeg latterliggjort helt åpent. Som oftest later jeg som om jeg ikke forstår hva de sier, men iblant tar jeg til motmæle. Moralpolitiet skal ikke lykkes med å forandre meg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer