- Jeg blir framstilt som en svindler, en som ønsker å lure mennesker

«Folkeopplysningen» klaget inn til PFU.

PFU-KLAGE: «Folkeopplysningen» er nok en gang klaget inn til PFU. Denne gang av supermatekspert John Opsahl (t.h.). Programleder Andreas Wahl tar imidlertid kritikken med knusende ro. Foto: NTB Scanpix
PFU-KLAGE: «Folkeopplysningen» er nok en gang klaget inn til PFU. Denne gang av supermatekspert John Opsahl (t.h.). Programleder Andreas Wahl tar imidlertid kritikken med knusende ro. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): NRK-programmet «Folkeopplysningen» var søndag tilbake med ny sesong, og allerede før premieren ble sendt på TV var første episode klaget inn til PFU.

Tema for episoden var supermat, og klageren er supermatekspert John Opsahl.

- Hele programmet er sterkt manipulerende, fra første sekund. Dramaturgien bygger på en konklusjon som er forhåndsbestemt. De hopper bukk over hele konseptet supermat, og tar ikke for seg hva det faktisk er, eller setter det i en sammenheng, sier Opsahl til Dagbladet.

- Fjernt fra sannheten På forespørsel om å stille opp i programmet, takket Opsahl ja. Nå mener han at fakta som blir presentert er direkte feil.

- Jeg blir framstilt som en svindler, en som ønsker å lure mennesker, og nærmest som om jeg egenhendig har funnet på konseptet supermat for å tjene penger. Det kunne ikke vært fjernere fra sannheten. Supermat er en global matfilosofi som har vokst fram gjennom de siste femti årene, til å bli en dominerende trend på linje med lavkarbo. Jeg har spist og jobbet med supermat nærmest hele livet. Mitt prosjekt er bevisstgjøring rundt vårt forhold til mat, både fra et helse- og miljøperspektiv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer