- Jeg blir hver dag kontaktet av folk som faktisk tror på denne svindelen

Idar Vollvik, Kristian Valen og Vår Staude blir misbrukt i falske Bitcoin-reklamer.

REN SVINDEL: Idar Vollvik synes det er forkastelig at hans ansikt blir brukt i Bitcoin-svindelen. Selv har an anmeldt forholdet til politiet. Foto: Skjermdump
REN SVINDEL: Idar Vollvik synes det er forkastelig at hans ansikt blir brukt i Bitcoin-svindelen. Selv har an anmeldt forholdet til politiet. Foto: Skjermdump Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

For en måned siden kunne både TV2 og NRK skrive om en svindel-artikkel på nett som reklamerte for den digitale valutaen Bitcoin. I artikkelen sto det at komiker Kristian Valen hadde tjent 22 millioner på Bitcoin. Dette fortalte han angivelig i et intervju med «God Morgen Norge», hvor programleder Vår Staude Ble så begeistret at hun like så godt prøvde det ut på tv.

Nettsida var satt opp som en nyhetsside, med en design som minnet mistenkelig om NRK.no. Nå er artikkelen tilbake, og TV2, NRK, Valen, Staude og Espen Fiveland blir igjen misbrukt i det som er ren reklame for Bitcoin. Trykker man hvor som helst på siden blir man sendt videre til en Bitcoin-registreringsside.

Samtidig ble en liknende artikkel lagt ut, men denne gangen var det gründeren Idar Vollvik som angivelig uttalte seg om Bitcoin hos «God Morgen Norge».

I begge artiklene blir samme bilde av programledere Vår Staude og Espen Fiveland misbrukt.

- Ikke kult

Kristian Valen blir så ofte misbrukt i falske reklamer at han ikke kan annet enn å le av det.

- Jeg har funnet «Valens swingers club», «Valens live sex chat», «Valens Beauty» og «Valens brennevin». Må nesten starte et kjøpesenter snart, sier Valen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer