«Euphoria»-stjerna om onaniscenen:

- Jeg blir ikke skremt av en mikropenis-protese

Skuespiller Barbie Ferreira forteller hvordan det var å spille inn onaniscenen i siste episode av «Euphoria».

USENSURERT: Den nye serien «Euphoria» hylles for å skille seg ut på flere områder. Video: HBO Nordic / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Natt til mandag kom den tredje episoden av sjokkserien «Euphoria» - og heller ikke denne episoden skuffer når det kommer til grensesprengende scener.

SPOILERADVARSEL: Ikke les videre hvis du ikke vil vite detaljer om hva som skjer i episode tre.

Onaniscene med mikropenis

Karakteren Kat (Barbie Ferreira) omfavner sin nyvunne kjendisstatus etter at videoen av henne seksuelle debut ble spredt, og starter opp med websex for å tjene penger. Under navnet KittenKween gjennomfører hun en videosamtale med sin første kunde, Johnny_Unite_USA.

Det blir kanskje ikke helt som hun hadde sett for seg.

- Vil du se noe? Det er ganske flaut, sier han til henne. Idet han trekker ned buksene, avslører han en mikropenis. Så begynner han å onanere, med tommel og pekefinger, mens han ber om å bli ydmyket.

Skuespiller Barbie Ferreira var fra før kjent som modell, og har frontet både kroppspositivitet og delt sunne sexråd til unge kvinner.

- Ekte reaksjon

Til The Hollywood Reporter forteller hun hvordan det var å spille inn scenen.

- Den ekstra dimensjonen at det er en mikropenis, det var en så morsom scene å spille inn fordi reaksjonen min er ekte. Han var faktisk der, og hadde en øreplugg sånn at jeg kunne høre ham og se ham gjennom Skype-samtalen. Reaksjonen du ser i scenen er min faktiske reaksjon etter å ha sett den. Jeg blir ikke så lett satt ut, så jeg måtte få dette til å bli det første øyeblikket der jeg så noe så ekstremt, og ikke forsto eller koblet hva det egentlig handlet om.

Ferreiras motspiller brukte en protese som skulle forestille mikropenisen.

- Jeg var veldig tydelig på at jeg ville se den. Jeg ville se den fordi jeg ville ha en ekte reaksjon, og en sånn type samhandling kan bare gjøres hvis jeg får se den, og får den samme overraskelsen som alle andre, sier hun til Entertainment Weekly.

PREMIERE: HBO har rullet ut sin nye ungdomsserie «Euphoria», og allerede i den første episoden blir seeren vitne til drøye scener. Vis mer

- Blir ikke skremt

Hun mener at hver eneste sexscene i Euphoria bidrar til å bygge opp karakterenes historie på en eller annen måte. Selv opplever hun alle som var på settet som forståelsesfulle og støttet henne gjennom scenen.

<strong>KAT:</strong> Karakteren Kat (Barbie Ferreira) omfavner sin seksualitet i «Euphoria». Foto: HBO Nordic
KAT: Karakteren Kat (Barbie Ferreira) omfavner sin seksualitet i «Euphoria». Foto: HBO Nordic Vis mer

- Det var aldri «kom hit, kom og se på denne mikropikken». De forklarte til meg hva jeg gjorde, og spurte om jeg var komfortabel med det. Jeg blir ikke skremt av en mikropenis-protese, min reaksjon i den scenen er det som virkelig skjedde. Jeg lo.

De som har fulgt med «Euphoria» siden starten, vet at opptakten til denne websex-scenen var at karakteren Kat ble filmet mens hun hadde sex for første gang, og at videoen ble spredt på Internett mot hennes vilje. Ferreira forteller at hennes rollefigur prøver å omfavne situasjonen, og oppdager at hun har makt over menn som hun aldri har følt at hun har hatt tidligere.

- Hun føler hun har kontroll over sine egne seksuelle behov, og at hun har fullstendig kontroll over situasjonen. Hun kan ganske enkelt be dem om å gi henne 200 dollar, og de gjør det. De er som slavene hennes, sexslavene hennes. Jeg tror ikke det handler om at hun får en makeover og ser bra ut. Hun prøver å omfavne denne latexkledte dominaen fordi hun så gjerne vil være henne.

<strong>MIKROPENIS-PROTESE:</strong> Det er ingen ekte mikropenis som vises i episode tre, men en mikropenis-protese, forteller skuespiller Barbie Ferreira. Foto: HBO Nordic
MIKROPENIS-PROTESE: Det er ingen ekte mikropenis som vises i episode tre, men en mikropenis-protese, forteller skuespiller Barbie Ferreira. Foto: HBO Nordic Vis mer

Mye nakenhet

«Euphoria» skildrer livene til high school-ungdommer og deres utfordringer med sex, rus og vennskap. I serien møter vi blant andre rusavhengige Rue som sliter med barndomstraumer, og ser hvordan livet hennes forandres når hun blir kjent med transkjønnede Jules.

En stor mengde kjønnsorganer på skjermen er et av særmerkene som seerne har lagt merke til. I seriens andre episode, der det ble vist 30 peniser, skulle det egentlig være mange flere eksemplarer av det mannlige kjønn. Ifølge regissøren var det om lag 80 peniser som ble klippet vekk, før den ferdige versjonen av «Euphoria» sto klar.

- Det vil være foreldre som garantert kommer til å frike helt ut av serien, sier «Euphoria»-skaperen Sam Levinson (34), sønn av regissør Barry Levinson, til The Hollywood Reporter.

Dagbladets anmelder ga serien terningkast fem, og mente den var en blanding av «Skam» og «Requiem for a Dream».

- Serien virket spesialdesignet for å få foreldre til å gripe forferdet til perlehalsbåndet sitt, og oss andre til å miste troen på både den oppvoksende generasjon og – ja, alle andre generasjoner, egentlig, heter det i anmeldelsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer