- Jeg blir irritert når folk sier det er «fordummende» å se på fjernsyn

Ragnhild Sælthun Fjørtoft (66) innrømmer at hun ser masse på tv, og ikke bare nyheter.

- MASSE!  «Masse» er svaret kanalvert i NRK, Ragnhild Sælthun Fjørtoft, gir på spørsmålet om hun ser mye på tv. - Og jeg skjemmes ikke over det. Jeg opplever at det er mest politisk korrekt å si at man bare ser på nyheter. Jeg blir irritert når folk sier det er «fordummende» å se på fjernsyn. Det er totalt feil! Vi har i alle år fått utrolig mye informasjon og lærdom gjennom fjernsynet, sier Fjørtoft. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet
- MASSE! «Masse» er svaret kanalvert i NRK, Ragnhild Sælthun Fjørtoft, gir på spørsmålet om hun ser mye på tv. - Og jeg skjemmes ikke over det. Jeg opplever at det er mest politisk korrekt å si at man bare ser på nyheter. Jeg blir irritert når folk sier det er «fordummende» å se på fjernsyn. Det er totalt feil! Vi har i alle år fått utrolig mye informasjon og lærdom gjennom fjernsynet, sier Fjørtoft. Foto: Sondre Steen Holvik / DagbladetVis mer

(Dagbladet): I 2011 var Ragnhild Sælthun Fjørtoft en av programlederne for «Hurtigruten. Minutt for minutt», og den 134 timer lange båtturen ble enormt populær.

 Flere millioner nordmenn var innom sendingene, og sakte-tv-trenden fikk internasjonal oppmerksomhet.

- I dag skal alt skje så kjapt og med høy lyd. Jeg tror det er godt å oppleve det motsatte, også på tv. I tillegg får du sett hele landet, og båten beveger seg så sakte at du virkelig føler du er ombord, sier Fjørtoft til Dagbladet.

I sommer er det den pensjonerte Hurtigrute-båten MS Sjøkurs som kjører langs kysten.

Fjørtoft forteller at ideen til Sommeråpent-vrien ble lagt under Hurtigrute-tida, og at hun følger båtens ferd via skjermen med stor glede.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

UKE

PRØV NÅ!

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 0 kr per uke. 0 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uka) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per kvartal. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når gratisperioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • * Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (55kr/uka).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.