Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Happy Go Lucky» på TV 2

- Jeg blir jo kalt «crazy catlady» av vennene mine, så nå lever jeg i alle fall opp til ryktet mitt

Ida Fladen lager sang og musikkvideo om katter.

MUSIKKVIDEO: Gjennom programmet "Happy Go Lucky" på TV 2 lanserer nå Ida Fladen en ny sang og musikkvideo om katter. Prosjektet ble satt i gang som en av tiltakene for å hjelpe seg selv ut av depresjonen. Video: TV 2 Vis mer

(Dagbladet): - Jeg blir jo kalt «crazy catlady» av vennene mine, så nå lever jeg i alle fall opp til ryktet mitt. Jeg trodde dessuten at jeg skulle dø da jeg så meg selv på en flyvende diger katt.

Programleder og radioprofil Ida Fladen er for tiden aktuell med serien «Happy Go Lucky» på TV 2. Et program som tilsynelatende kan minne mye om hennes gjennombruddsprogram «Prosjekt perfekt» som gikk på NRK i 2015.

Men i stedet for å være på jakt etter «det perfekte», er konseptet med dette programmet å ta tak i sine egne personlige problemer, som angst og depresjon. TV 2 opplyser at programmet har et snitt på 459.000 seere.

Et av tiltakene Fladen gjør i programmet for å få hodet på andre tanker, er å skrive en sang og lage musikkvideo. Hun forteller at poenget med oppgaven var å lære noe nytt.

Musikkvideoen (øverst i artikkelen) er en god blanding av gigantiske katter, leopardmønstre og psykedeliske farger.

For ikke å glemme Ida Fladen som rir på en katt, og synger linjer som «When I stroke that fur, I make the pussy purr».

- Tanken var egentlig å lage noe viktig og nært, som kunne sette ord på følelsene mine. Men siden jeg ikke har noe erfaring med det, merket jeg fort at det føltes rart, sier Fladen.

Hun bestemte seg derfor for å lage en lettere og mer humoristisk låt, som beviser at man kan ha masse humor, selv midt oppi en depresjon.

«Crazy catlady»

- Da jeg skulle finne en idè til sangen, tok jeg bare en runde rundt omkring i leiligheten min. Jeg har to katter selv og stua består av klatrestativ, kattemat og kloremerker. Valget var dermed ganske lett, forteller Fladen og ler.

I episode fem av «Happy Go Lucky» som blir vist på tv på søndag, får seerne et innblikk av hele prosessen rundt både låt og video. Kristoffer Tømmerbakke, kjent som Kriss i rapduoen «Erik & Kriss», er Fladens høyre musikkhånd gjennom episoden. Det er han som har stått for produseringen av låten.

RIR PÅ KATTER: I musikkvideoen rir Ida Fladen på gigantiske katter, og synger linjer som «When I stroke that fur, I make the pussy purr».
RIR PÅ KATTER: I musikkvideoen rir Ida Fladen på gigantiske katter, og synger linjer som «When I stroke that fur, I make the pussy purr». Vis mer

- Kristoffer er både en god venn av meg, i tillegg til at han har katt selv, så det passet helt perfekt å få hjelp av han med dette prosjektet, ler Fladen.

Hun har i tillegg fått god hjelp av sin regissørvenn, Johan Kaos, som også har katt.

- Jeg er jo så heldig som har så flinke og fine venner, så hele musikkvideoen er rett og slett et resultat av gode vennetjenester. Det jeg synes er gøy er å se hvor mye man kan gjøre med enkle midler, sier Fladen.

- Sinnsykt mange tilbakemeldinger

Programmet som til nå har vist fire episoder på tv, har høstet mange gode tilbakemeldinger fra seerne. Fladen forteller at hun er helt overveldet over hvor fantastiske ting folk skriver til henne.

- Jeg har fått helt sinnsykt mange tilbakemeldinger på serien. Flere forteller blant at de ikke lenger føler seg alene om depresjonsproblemene sine. Jeg får også meldinger fra pårørende som sier at det nå føles enklere å sette seg inn i i sine nærmeste sin situasjon, forteller hun.

Fladen forteller at hun er veldig fornøyd med hvordan programmet har blitt framstilt hittil. Hun synes det ser naturlig ut, og hun kjenner seg igjen i programmet.

- Hvordan er det for deg å lage et så personlig program?

- Det føles faktisk veldig befriende å lage noe som er reelt, og er på mange måter lettere enn å ta på seg en programlederrolle. Nå er det bare å være seg selv, og formidle det jeg står i, svarer Fladen, og legger til:

- Sitter jeg på bussen for eksempel, så er det er jo rart å tenke på at «alle» de andre passasjerene vet så personlige ting om meg. Men det viktigste er å formidle et tema som er såpass viktig som depresjon.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media