- Jeg blir litt rørt

Jon Fosse ble hedret med Ibsenprisen og 2,5 millioner kroner.

BLE HEDRET: Jon Fosse mottok Ibsenprisen i Nationaltheateret fredag ettermiddag, under siste dag av Ibsenfestivalen. Jurymedlem Geir Stubø til venstre.
Foto: Aleksander Andersen / Scanpix
BLE HEDRET: Jon Fosse mottok Ibsenprisen i Nationaltheateret fredag ettermiddag, under siste dag av Ibsenfestivalen. Jurymedlem Geir Stubø til venstre. Foto: Aleksander Andersen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

||| Da juryens begrunnelse ble lest opp, satt prisvinner Jon Fosse lenge med hodet i hendene.

Så kikket han opp og smilte.

Nåtidens mest eksporterte norske dramatiker Jon Fosse mottar fredag Den internasjonale Ibsenprisen med heder, ære og 2,5 millioner kroner.

Juryen gir Fosse prisen blant annet for «hans unikt dramatiske forfatterskap, et forfatterskap som åpner vakre vyer mot de ordløse mysteriene som er menneskets følgesvenn fra fødsel til død». Fosse beskrives som mer enn et ledende navn i moderne drama, han er «et univers i seg selv».

- Jeg blir litt rørt. Det er veldig fine, kloke og rause ord. Men jeg holder det også litt på avstand, sier prisvinneren til NTB.

Må holde avstand - Beskjedenhet er en dyd?

— Å holde avstand er en måte å klare seg på. Det er også noe av grunnen til at jeg får prisen. Jeg hadde ikke fått prisen om jeg var en sånn fyr som gikk i taket, utdyper Fosse.

— Er du litt beklemt over å få denne hederen?

— Ja, det er jeg. Men også litt glad. Sånn er det. Motsetninger utfyller.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer