- Jeg blir nesten litt rørt

Hedvig Marie Gravdal (22) bestemmer hva Kaizers skal spille på Norwegian Wood i morgen.

God stemning: Kaizers-vokalist bader i fans under Molde Jazzfestival i fjor. I morgen spiller han og resten av bandet på Norwegian Wood i Frognerbadet.  Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet
God stemning: Kaizers-vokalist bader i fans under Molde Jazzfestival i fjor. I morgen spiller han og resten av bandet på Norwegian Wood i Frognerbadet. Foto: Lars Eivind Bones/DagbladetVis mer

I går var det Bryan Ferry, i dag er det Tom Petty, og i morgen er det Kaizers Orchestra som topper plakaten på Norwegian Wood i Frognerbadet.

Og for en heldig fan, vil Kaizers-konserten i morgen bli ekstra spesiell. Bandet har nemlig, i samarbeid med Norwegian Wood og Dagbladet, arrangert en konkurranse der vinneren bestemmer bandets set-liste til konserten i Frognerbadet.

- Rørt Vinneren er nå kåret, og den heldige er Hedvig Marie Gravdal (22) fra Lillehammer.

- Jeg blir nesten litt rørt jeg, sier Gravdal til Dagbladet.

- Jeg pleier aldri å vinne, så dette var kjempekoselig og overaskende. Jeg håper og tror de andre i publikum også vil like listen min, men det kommer nok til å kjennes litt rart for meg å vite at det er jeg som har bestemt hva de skal spille, sier hun.

- Dødsbra Sjefs-kaizer Janove Ottesen har selv plukket ut listen til Gravdal, og sier til Dagbladet at han gleder seg til å fremføre den.

- Det er litt skummelt å gi fra seg kontrollen, men vi vet at når vi arrangerer ting som dette kommer veldig mange bidrag, og det er alltid noen som er dødsbra. Jeg så gjennom hundrevis av set-lister og valgte en jeg synes er kul og som vil passe på Norwegian Wood.

- Dessuten inneholder den et par drops til blodfansen, sier han.

Inkluderer fansen Ottesen forteller at de ønsket å arrangere konkurransen for å lage litt variasjon i showet.

- I forbindelse med at vi gir ut en trilogi spiller vi veldig mange konserter, og både for vår og publikums del er det bra med variasjon. Vi liker også å inkludere fansen i det vi gjør, og har en veldig fin og direkte dialog med dem, sier han.

I fjor inviterte bandet fansen til å lage coverversjoner av låta «Hjerteknuser» - basert på notemateriale, før deres egen innspilling ble sluppet. Kaizers fikk massiv oppmerksomhet for initiativet og ble også tildelt reklameprisen Gulltaggen.

- Ikke undervurder folk flest Ottesen tror interaksjonen med publikum er en av flere grunner til at de fortsetter å trekke fulle hus, år etter år.

Vinneren: Hedvig Marie Gravdal og kjæresten Kenneth Stuve skal se Kaizer Orchestra på Norwegian Wood i morgen. De lagde vinnerlisten sammen. Foto: Privat
Vinneren: Hedvig Marie Gravdal og kjæresten Kenneth Stuve skal se Kaizer Orchestra på Norwegian Wood i morgen. De lagde vinnerlisten sammen. Foto: Privat Vis mer

- Men hovedgrunnen er nok at vi representerer noe annerledes. Du må ikke undervurdere folk flest og tro at de bare vil ha strømlinjeforma radioformatert pop selv om det gjerne selger best, sier Ottesen.

Ber om sol Han og Kaizers har spilt på Norwegian Wood to ganger tidligere, men sist gang var helt tilbake i 2003.

- Vi har mange gode minner fra Norwegian Wood, både som artister og publikum. Jeg skulle gjerne sett Tom Petty i år, men det rekker jeg dessverre ikke. Jeg gleder meg til å se Laleh på lørdag, og så for vi håpe at det blir sol når vi spiller, sier han.

Gleder seg: Janove Ottesen gleder seg til å fremføre Hedvig Marie Gravdals set-liste i morgen. Foto: Anders Grønneberg
Gleder seg: Janove Ottesen gleder seg til å fremføre Hedvig Marie Gravdals set-liste i morgen. Foto: Anders Grønneberg Vis mer