SKREMT:  Kan du være så snill å oppføre deg som en ansvarlig statsråd, spør Stig Krogstad. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SKREMT:  Kan du være så snill å oppføre deg som en ansvarlig statsråd, spør Stig Krogstad. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Debatt: Sylvi Listhaug

Jeg blir skremt når en norsk statsråd kaller kritikere for «hylekoret»

Kan du være så snill å avblåse denne populistiske kampanjen i sosiale medier?

Meninger

Kjære Sylvi Listhaug.

Du har jobbet hardt og lenge for dine overbevisninger de siste årene, og det skal du ha ros for, uansett hvor mange av oss som er uenige med deg i dine ønsker for Norges fremtid og det samfunnet vi ønsker å ha.

Men den offentlige strategien din i det siste er ganske urovekkende, og særskilt etter Kristoffer Joners Facebook-innlegg i går.

Opplevelsen de fleste av oss har av deg er at du går ut med følelsesladde meninger og generelle påstander i sosiale medier, uten å ha noen konkret sak å vise til eller noen praktiske løsninger på problemene.

Du benytter i stedet strategier som å vise frem hvor flink og empatisk du er, uten egentlig å vise hva du har gjort konkret. Du kommer med brede, generelle utsagn basert på følelser - men som igjen ikke har noe reelt innhold eller noen løsninger.

Det er mulig du får applaus og jubelrop for dette av kjernevelgerene dine, for enkle overskrifter uten innhold er jo lett å «like» – og særskilt når man kaster ut negative påstander som fremkaller frykt blant den jevne mann.

Det ultimate beviset på denne følelsesbaserte og innholdsløse strategien kom jo i går, da din reaksjon på Kristoffer Joners innlegg om NOAS på facebook var å skrive «...Nå har skuespillere, kommentatorer og resten av venstresiden hivd seg på hylekoret», for deretter legge ut et profilbilde for å få flere likes på Facebook-siden din.

Jeg blir ganske skremt når en norsk statsråd for det første offentlig kaller sine kritikere fra grasrota/folket for «hylekoret», for det andre ikke engang evner å ta til seg kritikken som fremsettes, og for det tredje slett ikke klarer å svare saklig på den.

Så Sylvi Listhaug - kan du være så snill å avblåse denne populistiske kampanjen i sosiale medier, oppføre deg som en ansvarlig statsråd og svare seriøst og ansvarlig på de spørsmålene som stilles til deg både i departementet, på Stortinget og fra offentligheten/folket?

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.