- Jeg bruker ikke deodorant

Men det er kanskje andre grunner til å omfavne hippiebølgen?

(Dagbladet.no): Det ble mer og mer tydelig etter som den norske festivalssommeren skred framover: Hippiene er tilbake.

Psykedeliapopgutta MGMT entret kanskje Hove-scenen i korte shorts, men valgte tilslutt å drapere seg i et enormt batikkteppe. Yeasayer spilte syreindie både på Hove og Øyafestivalen, mens Fleet Foxes kanskje var det bandet som personifiserte hippietiden aller mest, med lange skjegg og vokalharmonier som høres ut som om de ble tatt opp i hippieparadiset Laurel Canyon på sekstitallet.

Nå er riktignok ikke Fleet Foxes spesielt glad i hippiestempelet.

- Det er ikke det at jeg hater hippier. Når du ser på meg tenker du nok at jeg er en hippie. Jeg bruker ikke deodorant. Jeg har langt hår. Jeg har skjegg. Jeg elsker mye hippiemusikk, som Crosby, Stills & Nash, og Neil Young. Det er fortsatt liv i den musikken fordi den hadde et samfunnsmessig budskap. Men problemet med å være en neo-hippie er at det ikke er noe budskap, det er bare et moteshow, skal vokalist Robin Pecknold sagt til The AV Club.

Yeasayer og MGMT holder til i Brooklyn. Det gjør også Amazing Baby!, og sammen er de blitt omtalt som hippiebandenes hellige treenighet. Amazing Baby! er blitt beskrevet som et mer psykedelisk Roxy Music, og slapp nettopp debut-ep-en «Infinite Fucking Cross» (som de for øvrig har lagt ut for gratis nedlasting på sin hjemmeside).

De mer poppete Boy Crisis kommer også fra Brooklyn, og har, som MGMT og Yeasayer, en litt mer neonfetisjistisk tilnærming til hippiestilen.

Men det kan jo hende at Pecknold har et lite poeng. Kongen av nyhippiebevegelsen, Devendra Banhart, hvis «Cripple Crow» ble kåret til årets beste album i Dagbladet i 2005, har fått skjeggmoten inn i tabloidene. Han er nemlig den nye kjæresten til Natalie Portman.

 Fleet Foxes holder til i Seattle, ikke Brooklyn, men er nyhippiehelter okke som. Foto: Eirik Urke
Fleet Foxes holder til i Seattle, ikke Brooklyn, men er nyhippiehelter okke som. Foto: Eirik Urke Vis mer
 Fleet Foxes holder til i Seattle, ikke Brooklyn, men er nyhippiehelter okke som. Foto: Eirik Urke
Fleet Foxes holder til i Seattle, ikke Brooklyn, men er nyhippiehelter okke som. Foto: Eirik Urke Vis mer
<B>SAMMEN:</B> Devendra Banhart og kjæresten Natalie Portman under filmfestivalen i Cannes.
<B>PIPESTILKER:</B> MGMT entret scenen i korte shorts på Hove - men dro etter hvert fram et stort batikkteppe.