Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Jeg brukte heroin hver dag

Bob Dylan avslører sin heroinavhengighet og selvmordstanker i hemmelig intervju.

AVHENGIG: Bob Dylan forteller at han var langt nede i midten av 20-åra, og vurderte også å ta sitt eget liv. Foto: Scanpix.
AVHENGIG: Bob Dylan forteller at han var langt nede i midten av 20-åra, og vurderte også å ta sitt eget liv. Foto: Scanpix. Vis mer

Artistlegenden Bob Dylan har innrømmet at han tidligere i livet var avhengig av heroin.

Det gjorde han i et intervju gjort i 1966, men som ble offentliggjort mandag, melder NTB.

Dette skjer dagen før den ikoniske artisten fyller 70 år. -  Jeg pådro meg heroinavhengighet i New York City, fortalte artisten til sin venn Robert Shelton i intervjuet, som ble gjort i mars 1966. - I en periode var jeg svært, svært langt nede, jeg mener, virkelig, ordentlig nedkjørt. Og jeg ble avhengig, forklarer Dylan, som sier han daglig brukte 25 dollar på heroin i denne perioden.

- Døden betyr ingenting Dette intervjuet skal være eneste gang Dylan, som fyller 70 år tirsdag, har innrømmet heroinavhengighet. Det to timer lange intervjuet, som ble sendt på BBC radio, ble gjort om bord i Dylans privatfly mens han var på turné i USA.

Den da 24 år gamle stjernen avslørte også at han hadde selvmordstanker.
 -Døden er ingenting for meg. Døden betyr ingenting for meg så lenge jeg kan dø raskt, sier Dylan.

Ifølge Times Live, går også Dylan i detaljer om hvordan hans mørke tanker utspilte seg.

- Jeg ville skyte meg i hjernen hvis ting gikk dårlig. Jeg ville hoppa fra et vindu... Mann, jeg ville skutt meg selv. Jeg kan virkelig tenke åpent om døden

Dop-referanser Det finnes en rekke referanser i Bob Dylans tekster som kan bli tolket i retning hans dopavhengighet, skriver The Telegraph.

Et eksempel er hiten «Mr. Tambourine Man» fra 1964:

«Hey! Mr. Tambourine Man, play a song for me / I?m not sleepy and there is no place I?m going to / Hey! Mr. Tambourine Man, play a song for me / In the jingle jangle morning I?ll come followin? you»

Det er en utbredt oppfatning at Mr. Tambourine Man er en referanse til en dopselger.

Dylan-fag Dylans tekster har alltid vært et yndet objekt for analyse, så stor har interessen faktisk vært at Universitetet i Oslo i år opprettet et eget Dylan-fag som skal gi kunnskap om Dylans musikk, tekster og inspirasjonskilder.
I sommer kommer Bob Dylan til Norge for å spille to konserter.

29. juni spiller han på Bergenhus festning, før han tar turen til Oslo dagen etter for å spille i Spektrum.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media