- Jeg burde kanskje ringe Jo Nesbø

Ingvar Ambjørnsens visste at han ville få mange spørsmål om Nesbø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet, Lillehammer:) - Jeg har vært forberedt på at noen ville trekke fram Jo Nesbø når boka kom ut. Jeg har hatt den opp og ned fra skuffen i flere år, og jeg sa ifra allerede for ett og et halvt år siden, at jeg kom til å bruke mye tid på Nesbø når boka kom ut, sier Ambjørnsen.

På rom 316 på Breiseth hotell ble forfatteren bokbadet i går for en eksklusiv og svært interessert forsamling. Ambjørnsen satt avslappet i sofaen sammen med bademester Tom Stalsberg. 

Lansering og degging «Ut av ilden», bind nummer to i en bebudet roman-krets på seks-sju-åtte bøker, ble lansert på Litteraturfestivalen på Lillehammer. Forlagsfolk, presse og leserne, les; kulturelle kvinner over 40 år, sirklet rundt Ambjørnsen og degget med ham - akkurat slik de gjør rundt hans hovedkarakter, Alexander Irgens. 

Irgens er en talentfull og god, men akk så blakk forfatter som går tilbake til journalistjobben og streit arbeid, for å ha til smør på brødet.

- Bare lest to Nesbø Men så 20 år seinere: Han vinner en krimkonkurranse. Det endrer alt. Alexander Irgens blir Norges krimkonge - akkurat som Jo Nesbø. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer