+ Du leser nå Dagbladet Pluss

- Jeg burde vært til stede for jentene mine

Sven Nordins dårlige samvittighet.

SVEN NORDIN: Dagbladet møtte Sven Nordin under innspilling av «Wisting» i fjor høst. Torsdag denne uka startet del to, som er basert på Horst-boka «Jakthundene». Foto: Hans Arne Vedlog
SVEN NORDIN: Dagbladet møtte Sven Nordin under innspilling av «Wisting» i fjor høst. Torsdag denne uka startet del to, som er basert på Horst-boka «Jakthundene». Foto: Hans Arne VedlogVis mer

- Jeg har sagt i et tidligere intervju at jeg må få lov til å spille etterforsker en gang i løpet av min karriere, jeg også. Så ble jeg veldig glad da det ble William, sier Sven Nordin til Dagbladet.

Sist gang vi så ham på skjermen, var han undergrunnskirurg i «Valkyrien», og lærte seg å behandle rotter og sette sprøyter. Nå har Sven Nordin inntatt rollen som William Wisting i Viaplay-originalen «Wisting», som hadde premiere i påska.

- Jeg synes han er en kul fyr, så jeg var veldig glad for å få den utfordringen. Det har vært en anstrengende, men morsom oppgave, forteller Nordin.

Den rettsindige etterforskeren William Wisting, som opererer fra Larvik politikammer, er sentral i Jørn Lier Horsts kriminalromaner. Sven Nordin hadde allerede et forhold til Wisting gjennom bøkene til Horst.