- Jeg digger ikke det du driver med, enkelt og greit, ferdig snakka

Hør den heftige krangelen mellom rapper Dreamon og «Idol»-Gunnar her.

(Dagbladet): På fredag gjestet «Idol»-dommer og hiphop-manager Gunnar Greve Pettersen P3-programmet «Christine» for å anmelde tre låter. En av disse var den norske rapperen Dreamon sin nye singel «We on», som Greve mente var kjedelig og platt og en blåkopi av den nye singelen til den amerikanske artisten «Drake».

I dagens sending av radioprogrammet var Dreamon, som egentlig heter Anthony Osumanu Vartdal, selv gjest og planen var at han skulle fremføre en cover av Justin Timberlake. Greves tidligere uttalelser førte imidlertid til at artisten ikke ville spille låta, og sendinga ble istedenfor en konfrontasjon mellom Greve, Dreamon og programlederen.

- Jeg følte ikke for å gjøre en cover her på P3 etter at jeg hørte hvordan dere prata dritt om arbeidet mitt. Greit nok at dere bare mente låta, men det ble jo framstilt som om alt jeg gjør er dritt, sier Dreamon til Greve.

- Hva min mening om din låt har å gjøre med hva du gjør og ikke gjør på P3 skjønner jeg ikke helt. Og jeg skjønner hvertfall ikke hvorfor jeg blir blanda inn i det, svarer Greve, som ble ringt opp under det direktesendte programmet, før han fortsetter:

- Det er en personlig mening at jeg ikke digger det du driver med, enkelt og greit, ferdig snakka.

Hele krangelen kan du høre i lydklippet øverst i saken.

- Prater ned våre prosjekter - Det at Gunnar prater ned om vårt prosjekt er ikke noe nytt, og ikke det vi reagerte på, men mer det faktum at han blir invitert på P3 for å «anmelde» og uttale seg om dette på riksdekkende radio. Det at han får en slik rolle på P3 er et problem, da det er åpenbart at han vil benytte sjansen til å prate ned våre prosjekter og opp sine egne, sier Dreamons manager Henrik Haagensen til Dagbladet.

Haagensen poengterer flere ganger at de ikke er sinte på Greve for det han sa om den nye singelen, men at det heller er radiokanalen som har et ansvar for hvem de lar uttale seg om hva.

- Det krever ikke særlig mye research for å se at Greve har en historikk på å ville oss vondt, og når P3 da lar han få uttale seg på lufta er det viktig for oss å si ifra at vi ikke synes noe om det. P3 har et ansvar og når de lar en med klar kommersiell interesse få uttale seg på lufta på den måten, bryter de det ansvaret og vi mener det er uheldig fra P3 sin side.

Produsent for P3-programmet «Christine», Beate Grøndahl, forteller til Dagbladet at hun godt forstår at Dreamon reagerer og synes dette er urettferdig, men påpeker at det ikke var planlagt at Greve skulle anmelde akkurat Dreamon sin låt.

SKUFFA: Rapper Dreamon ble svært skuffa da Gunnar Greve slakta artistens nye singel i P3-programmet «Christine». Foto: Siv Johanne Seglem / Dagbladet
SKUFFA: Rapper Dreamon ble svært skuffa da Gunnar Greve slakta artistens nye singel i P3-programmet «Christine». Foto: Siv Johanne Seglem / Dagbladet Vis mer

 - Gunnar Greve ble booka til sendinga for to uker siden, og vi visste ikke på det tidspunktet hvilke låter han skulle snakke om. Når Dreamon slapp sitt debutalbum kom vi ikke unna at siste singel fra albumet var en av ukas viktigste låter, sier Grøndahl og fortsetter:

- Det er jo ikke en anmeldelse Gunnar Greve kommer med. Det vi gjør er at musikkfolk hver fredag diskuterer ukas låter på en humoristisk og underholdende måte. Jeg må legge til at den ordentlige anmeldelsen av Dreamons album fra P3 fikk terningkast fire.

Ble diskutert før sending Gunnar Greve, som blant annet er manager for rapperen Kaveh, forteller at han ble satt ut av konfrontasjonen som han ikke visste om på forhånd, og legger til at han aldri har lagt skjul på at han ikke er fan av artistens arbeid.

- Han kan godt klage og sutre over at jeg er inhabil, for det kan jeg i grunn skjønne at han mener, men jeg ble bedt om å komme på programmet for å gi min personlige mening, noe jeg gjorde, sier Greve til Dagbladet.

Programprodusent Beate Grøndahl påpeker at hun er klar over at Greve er manager for en av Dreamon sin konkurrenter og forteller at det ble diskutert hvorvidt det var riktig å la Greve kommentere Dreamons singel eller ikke.

- Vi diskuterte dette før sendinga, da vi jo vet at Greve er manageren til Kaveh, men kom fram til at det gikk greit siden dette ikke er en reell anmeldelse, avslutter Grøndahl.

 

PERSONLIG MENING: - Han kan godt klage og sutre over at jeg er inhabil, for det kan jeg i grunn skjønne at han mener, men jeg ble bedt om å komme på programmet for å gi min personlige mening, noe jeg gjorde, sier Gunnar Greve til Dagbladet. Foto:Lars Myhren Holand
PERSONLIG MENING: - Han kan godt klage og sutre over at jeg er inhabil, for det kan jeg i grunn skjønne at han mener, men jeg ble bedt om å komme på programmet for å gi min personlige mening, noe jeg gjorde, sier Gunnar Greve til Dagbladet. Foto:Lars Myhren Holand Vis mer