- Jeg drakk mitt eget blod på festival - folk spydde og besvimte som fluer

Kristopher Schau om sitt verste festivalstunt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I femte episode av Dagbladets populære podkast «Alt du sier er feil, Espen», der Kristopher Schau og Espen Thoresen tar oss med på en slentrende og løssluppen småprat, er gutta på festival.

Med åpen mikrofon på Øya treffer de folk og mimrer om gamle dager på Quarten og Roskilde. 

I tidligere podkaster i serien «Alt du sier er feil, Espen» kan du høre de to i samtale med Christer Falck, Linn Skåber, Egil Hegerberg og Jan Sælid. (Trykk på navnene, og du får høre de tidligere podkastene.)

20 reagensrør med blod Kristopher Schau og Espen Thoresen snubler over sin game venn og NRK-kollega, produsent Jon Toset, og derfra spoler de tida tilbake og reflekterer over mang en morsom episode i møte med folk og artister.

Men noe av det drøyeste var den gang Kristopher Schau drakk sitt eget blod.

- Jeg fikk en sykepleier til å tappe blod i reagensrør. Det ble til slutt 20 glass med blod, som jeg drakk fra scenen, som var bygget høyt oppi i et tre. Folk løp av gårde, spydde og besvimte, forteller Schau.

- Ville lage nytt Aids-virus Han beskriver det selv som verdens dårligste underholdning, som var et NRK P3-stunt en gang på 90-tallet på Quart-festivalen.

Ideen med å drikke sitt eget blad, var å lage et HIV-virus, en framprovosert genmanipulasjon.

- Et hårreisende stunt, sier Schau og fortsetter.

- Folk besvimte som fluer, sykepleieren som tappet blod, måtte hjelpe de som ble dårlige. De besvimt som fluer. Jeg var jo skikkelig svimmel selv, skikkelig blodfattig.

Stutet «Kuk og kor» Ellers i den 50 minutter lange podkasten, som fungerer som et muntert radioprogram, treffer vi bl.a. på en hinkende Edvard Valberg, vokalisten i Honningbarna, som forteller om hvordan han brakk foten på konsert.

Trond med hammer'n, kjent fra barne-tv på NRK super og trommis i Orango, bryter håndtakk med Kristopher. Hvem gruser hvem?

Vi får høre flere drøye festivalhistorier, presentert i en ramme som gjør det ganske så tilforlatelig og uskyldig: Foreldede historier fra 1900-tallet, som stuntet «Kuk og kor», der et barnekor ble akkompagnert av lydene fra Schau der han utsatte formeringsorganet sitt for en støvsuger...

Her kan du høre podcasten Du kan høre podcasten via spilleren på toppen av denne artikkelen, eller ved å klikke inn og laste ned via blant annet podcasttjenesten Acast og iTunes.

Hør «Alt du sier er feil, Espen» i iTunes.
Hør «Alt du sier er feil, Espen» i Acast.
Link til RSS-feed for «Alt du sier er feil, Espen».

<strong>HVORDAN VOLTA EN KUK:</strong> Kristopher Schau akkompagnerer "Små barn av regnbuen" på formeringsorgenet med Volta støvsuger. Espen Thoresen til høyre - på Quarten i 1999. Foto: Lars Eivind Bones
HVORDAN VOLTA EN KUK: Kristopher Schau akkompagnerer "Små barn av regnbuen" på formeringsorgenet med Volta støvsuger. Espen Thoresen til høyre - på Quarten i 1999. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer