- Jeg drikker hver dag. Det er en slags premie til meg selv

Mari og Toralv Maurstad roer seg med vin hver kveld.

SAMMEN I JULA: Lille julaften har Mari åpent hus, og da kommer Toralv alltid innom på veien hjem. - Jeg har to typer gløgg, en med og uten alkohol. Toralv velger den med — han skal jo bare kjøre noen hundre meter, sier Mari. Foto: Lars Eivind Bones
SAMMEN I JULA: Lille julaften har Mari åpent hus, og da kommer Toralv alltid innom på veien hjem. - Jeg har to typer gløgg, en med og uten alkohol. Toralv velger den med — han skal jo bare kjøre noen hundre meter, sier Mari. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - I dag skulle jeg falle over knærne til Toralv, litt sånn obskønt. Plutselig tenkte jeg «dette blir rart», sier Mari Maurstad (53).

Hun sitter ved siden av sin 84 år gamle halvbror Toralv Maurstad, på en kafé i Oslo. For en time siden avsluttet de dagens prøve av forestillingen «Trær som faller - et kunstnerisk aftenmåltid» ved Nationaltheatret. Mari spiller vertinne, Toralv en anerkjent skuespiller som kommer på besøk.

Til sammen har de over hundre år med sceneerfaring, og er to av landets mest kjente skuespillere. Likevel er det bare tredje gang de jobber sammen.

- Det er veldig hyggelig å spille med Mari. Jeg syns ikke det har noen betydning at vi er søsken. Jeg har spilt mot både far og mor. Det som teller er om du spiller godt eller dårlig, sier Toralv.

Felles far Teatermannen Alfred Maurstad er deres far, og mannen begge har gått i fotsporene til.

Han og Toralv fikk barn samtidig, og heldigvis for Mari kunne hun trekke veksler på sin 31 år eldre bror.

- Da jeg ikke kom inn på teaterhøyskolen andre gang, tenkte jeg at jeg måtte benytte meg av bekjentskapene. Toralv holdt en audition i Oslo. Jeg dro dit, og etter det ble jeg hyret inn av teatersjefen i Bergen. Jeg fikk større og større roller ved Den Nationale Scene, og i 1981 fikk jeg fast ansettelse ved Nationaltheatret.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer