NARKODØMT:  Mikael Persbrandt ble i midten av april dømt for å kjøpt 12 gram kokain. Han har anket dommen, som etter hvert vil komme opp i lagmannsretten. Dette bildet er tatt på filmutdelingen av Guldbaggen, hvor Persbrandt vant prisen for beste mannlige hovedrolle. Foto: Stella Pictures
NARKODØMT: Mikael Persbrandt ble i midten av april dømt for å kjøpt 12 gram kokain. Han har anket dommen, som etter hvert vil komme opp i lagmannsretten. Dette bildet er tatt på filmutdelingen av Guldbaggen, hvor Persbrandt vant prisen for beste mannlige hovedrolle. Foto: Stella PicturesVis mer

- Jeg driter i fengselsdommen

Mikael Persbrandt sier han har fått sjelefred.

(Kjendis.no): Den svenske skuespilleren Mikael Persbrandt forteller i et intervju med Dagens Nyheter at han er lykkelig, til tross for at han nylig ble dømt til fem måneders fengsel.

- Glad, ja! Veldig. Til tross for fengselsdommen. Den driter jeg i. Vet du hvofor? Fordi jeg begynner å få kontakt med min sjel, sier Persbrandt til Dagens Nyheter.

Persbrandt var en av tolv personer som ble dømt i en større narkosak. Den svenske påtalemyndigheten koblet Persbrandt til kjøp 12 gram kokain fra en av de medtiltalte. Selv har han avvist anklagene, og dommen er anket.

- Jeg har gjort mye i mitt liv, men jeg har ikke gjort dette, sier Persbrandt.

Overvåkning Det ble ikke gjort beslag av verken narkotika eller penger i saken mot Persbrandt, men han ble dømt ut fra omfattende telefonovervåkning og romavlytting.

Ifølge aktoratet ble en av de tiltalte narkotikaselgerne oppringt 30 ganger på ett døgn fra Persbrandts mobiltelefon.

Den svenske skuespilelleren sier i intervjuet at han tror han går en bra alderdom i møte.

- Jeg har så mange verktøy og nøkler liggende rundt med, som i mange år har ventet på å bli plukket opp. Og nå får det være slutt på å rote ting til for meg selv. Jeg orker ikke mer. Noen andre får... Nei, jeg ønsker ikke min verste fiende å oppleve det, det å være et offer for seg selv, styrt av impulser, sier han.

Filmaktuell
Han er for tiden aktuell med filmen «En sång från hjärtat». Persbrandt innehar hovedrollen som musikeren Thomas Jacob, som har slitt med et omfattende alkohol- og narkotikamisbruk i løpet av sin karriere. Filmen har premiere i dag.

- Den handler om et liv jeg kjenner til. Ikke bare handler den om misbruk, men også om menn og mennesker som er midtveis i livet. Det er en film om hva faen det er vi holder på med, hva det innebærer å være et menneske og det å slite med alle spørsmålene om vår eksistens, sier han.

Samme dag som rettssaken startet var det utdeling av den prestisjefylte, svenske filmprisen Guldbaggen. Persbrandt vant prisen for beste mannlige hovedrolle for rollen som Hasse i filmen «Meg eier ingen» (Mig äger ingen). I takketalen sa han at han ville dele prisen med «alle avhengige som lever ute i kulda», og at han selv håndterte sitt eget liv.

- Og det forsøker jeg å gjøre sju dager i uka, å håndtere det. Jeg hadde skrevet en lengre tale, men mye falt ut da jeg ble jævlig nervøs og begynte å styre med to forskjellige brillepar. Jeg syns det var svært ubehagelig å stå der. Jeg har mange venner som er avhengige og som lider. Jeg er enig med Strindberg; det er synd på menneskene. Men jeg syns også at livet er så vakkert og så fullt av positive krefter og energier, og det bader jeg i akkurat nå, sier han i intervjuet med Dagens Nyheter.