- Jeg elsker denne jobben!

Frode Øverli svarte leserne. Se video.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no):  - Jeg vil råde deltakerne i tegneseriekonkurransen til å tegne så mye som mulig, men husk på at du skal ha noe å fortelle. For meg er teksten helt vesentlig. Og timingen er viktig, at du forteller ting til rett tidspunkt, sier Frode Øverli til Dagbladet.no.

Pondus-tegneren er jurymedlem i Dagbladets seriekonkurranse og skal være med på å velge ut Dagbladet og Pondus\' nye tegneserie. Fredag stiller han til nettmøte på Dagbladet.no for å svare på spørsmål fra konkurransedeltakere og andre tegneserieinteresserte.

Selv har han aldri hatt noen annen jobb enn som serietegner. Han begynte å tegne rett etter at han var ferdig i militæret og har siden fortsatt med det.

- Jeg har ingen plan B heller. Det er tegning eller trygd, ler han.

Pondus dukket opp for første gang i 1995.

- I utgangspunktet var det ment som en ren fotballserie, men etterhvert dro jeg inn flere ting, som familie og venner. Pondus har forandret seg mye siden starten, sier Øverli.

Pondus-karakterene er bygget på Øverli og kompisene hans. Han har gitt Pondus en del av sine egne særtrekk, som musikksmaken og fotballinteressen. Derfor ser han for seg Pondus som en skikkelig bergenser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer