«Afterski i Queill»

- Jeg elsker denne låta

Durek Verrett tar en pinne for landet. Og selv om «Afterski i Queill» kanskje er det verste jeg noen gang har hørt, er det umulig å ikke elske den også.

Gøy og grusjævlig: Durek Verret har vært med på å lage en afterski-låt. Det er både gøy og grusjævlig. Foto: Faksimile
Gøy og grusjævlig: Durek Verret har vært med på å lage en afterski-låt. Det er både gøy og grusjævlig. Foto: Faksimile Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hodepinen kom umiddelbart. Å høre på de første sekundene av «Afterski i Queill» er som å være Donald Duck når han blir tatt av et snøskred, han ristes og denges og hamres og mørbankes inne i en kjempestor snøball som bare blir større og større og suser mot høyfjellshotellet der resten av gjestene koser seg på afterski. Au, det gjør vondt! Slipp meg av! Slipp meg av! Men neida:

«Ra la lalala lalalalala la», synger Durek Verrett.

The Jacketeers

Med «Afterski i Queill» dundrer The Jacketeers (Lars Berteig Andersen, Bjørn Alexander og altså Durek Verrett) rett inn i den etter hvert bunnsolide veggen som er norsk partymusikk, nærmere bestemt undersjangeren afterski. Den går rett inn i skisporet etter Freddy Kalas, Broiler, Tix, Staysman og hele sulamitten. Låta har alle sjangerkonvensjonene: Dundrende og dustete monotone rytmer, rope-refreng og tekster om skiløyper og etterfest. Og, for ikke å glemme: Humor.

For selv om låta på mange måter kan anses som ulyttbar, er det umulig å ikke elske den også. Hør bare hva Durek synger (rapper?):«My fancy pantsy Gucci nikkers, langrennsski with flags and stickers. Dancing just like I don't care, so take a pic for Se & hør. Because I'm raving at the mountain party. Go ahead and grap your shorty»!

Og: «Get your spirit optimized, 'cause afterski is super size»!

Ok, det høres bedre ut når han sier det. Men jeg innrømmer det: Jeg elsker det. Fniste meg gjennom låta. Måtte høre det hele en gang til, selv om det var grusjævlig.

«Ra la lalala lalalalala la», synger Durek Verrett.

Fredserklæring

Det er kanskje å dra det altfor, altfor, altfor langt, men jeg tolker denne låta som en slags fredserklæring fra Durek. Det har vært litt gnisninger, nå strekker han ut en hånd. For hva er det norskeste av det norske, hva er like urnorsk som bunad, brunost, vafler og Dovrefjell? Jo, norsk afterski-kultur. Og nå kommer Durek til å gjalle på Hemsedal, han vil gjalle på Trysil, han vil gjalle på Hafjell. Durek Verrret tar rett og slett en pinne for landet.

Det er både gøy og grusjævlig.

For, som han sier (rapper, gudene veit hva): «Gutta, nå koser vi oss»!

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer