HYLLES: Kjære søppeltømmer, hva skulle jeg gjort uten deg? spør artikkelforfatteren i sin hyllest til blant annet travle renovasjonsarbeidere. 
<span style="background-color: initial;">&nbsp;Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix</span>
HYLLES: Kjære søppeltømmer, hva skulle jeg gjort uten deg? spør artikkelforfatteren i sin hyllest til blant annet travle renovasjonsarbeidere.   Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB ScanpixVis mer

Debatt: Arbeidsliv

Jeg elsker dere - bussjåfører, renholdsarbeidere og søppeltømmere

Det er jobber vi andre så vidt tenker på i hverdagen. 

Meninger

De har alle yrker vi kjenner til. Jeg kommer ikke til å kritisere noen i dette innlegget, men heller rose de jobbene vi tar for gitt i vår hverdag. For det kunne jeg enkelt gjort. Vi snakker om manglende arbeidsstokk, stressende og lange arbeidsdager, mennesker som ser ned på deg og også mye, mye mer.

Kjære bussjåfør, takk for at du kjører meg til og fra skolen hver eneste dag, takk for at du kjører meg til byen etter skolen hver eneste dag. Takk for at jeg har muligheten til å velge og vrake hvilken buss jeg tar når jeg ønsker å komme meg hjem fra byen, når jeg har deltatt på politiske møter. Takk for at du faktisk har valgt denne jobben, noe ikke mange for tiden velger å gjøre. Som gjør at folk som meg og deg kan komme seg til andre siden av byen, i mitt tilfelle Bergen, på ganske kort tid.

Kjære bussjåfør, jeg elsker deg.

Kjære renholdsarbeider, takk for at du vasker klasserommet mitt, på skolen min. Takk for at du plukker opp tyggegummien, ingen andre gadd å plukke opp. Takk for at du gjør at min skole holder seg like ren som alltid. Takk for at du vasker opp skitten til andre på skolen min, og holder toalettet rent.

Kjære renholdsarbeider, jeg elsker deg.

Kjære søppeltømmer, hva skulle jeg gjort uten deg – at du hver uke tømmer bosset i min og alle andres gater. At du gjør en såpass viktig jobb, det er jeg utrolig takknemlig for. Det er en jobb vi andre så vidt tenker på i hverdagen. At du faktisk holder Norges gater like rene og pene som de er i dag. Takk for at du tømmer bosset til hele Norge.

Kjære søppeltømmer, jeg elsker deg.

Dette er yrker vi vet er under hardt press, yrker flere burde velge. Vi bør alle være kjempeglade og utrolig takknemlige for at ikke alle kanskje har lyst å bli advokat, at ikke alle har lyst å bli journalist eller grunder. Misforstå meg rett, du må ikke tro at jeg synes at de tre sistnevnte er mer viktige, da har du ikke forstått hva jeg har skrevet.

Jeg har et sitat på engelsk, som jeg selv har kommet på:

«Those at the top, cannot be on the top without people at the bottom. Unfortunately there is a something called the bottom and the top, it shouldn’t have been that.»

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.