Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

-  Jeg elsker dette her

Storfavoritt Oda Evjen Gjøvåg (17) mener det var helt konge med en ny jentekveld i Idol.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oda Evjen Gjøvåg fra Bergen og Stine Hansen (17) fra Skedsmokorset gikk videre til Idol-finalen.

-  Jeg elsker dette her. Det er en ubeskrivelig følelse å stå her som finalist. Jeg skal finne ut hva jeg gjorde riktig, så skal jeg fortsette med det. Det var i alle fall helt konge med en jentekveld til, sier Oda til Dagbladet.

Søt kosebamse

-  Jeg synes at dommerne var strenge mot noen i kveld, men de var veldig snille mot meg, sier hun, og understreker at det ikke er flørting mellom henne og Idol-dommer Tor Milde.

Storfavorittene foran fredagens semifinale var Oda Evjen Gjøvåg (17) fra Bergen og Audun Rensel (19) fra Hønefoss. Begge satte tidlig i Idol inn en sjarmoffensiv til både dommerne og publikum, noe de i høy grad spilte videre på i går kveld. Men den som skilte seg mest ut blant deltakerne i går var Oda.

Med sangen «Smooth» av Santana serverte hun den mest up tempo-låta, og var den eneste semifinalisten som fikk skryt av samtlige dommere. Tor Milde, som Oda i forkant hadde kalt «søt kosebamse», var særlig raus med superlativene. Han mente det var en helt nydelig framførelse, mens Amund Bjørklund berømte fremførelsens trøkk og sjel. Hans Olav Grøttheim kalte det kveldens beste prestasjon, mens sjefsdommer Tone Lise Skagefoss syntes det var en fryd å høre på.

Oda fikk 28 prosent av stemmene.

Overraskelse

 STRÅLTE:  Oda Evjen Gjøvåg (17), til venstre, fra Bergen skilte seg ut blant idoldeltakerne i går , og storfavoritten var den eneste deltakeren som ble rost opp i skyene av samtlige dommere. Hun gikk videre til Idol-finalen sammen med Stine Hansen. Foto: Elisabeth Sperre Alnæs.
STRÅLTE: Oda Evjen Gjøvåg (17), til venstre, fra Bergen skilte seg ut blant idoldeltakerne i går , og storfavoritten var den eneste deltakeren som ble rost opp i skyene av samtlige dommere. Hun gikk videre til Idol-finalen sammen med Stine Hansen. Foto: Elisabeth Sperre Alnæs. Vis mer

Dommerne kan likevel ikke sies å ha vært i god-hjørnet i går kveld. Gjennomgående klaget panelet over artistenes engelskkunnskaper, og de fleste fikk også høre at de var kjedelige og anonyme.

Dette gjaldt ikke for Stine Hansen (17) fra Skedsmokorset, som ble en av kveldens store overraskelser. Med sangen «Think Twice» av Celine Dion fikk Stine høre at det var det absolutt beste hun hadde gjort, og Tor Milde kalte det nydelig, vakkert og flott.

-  Jeg var sikker på at Audun (Rensel) gikk videre, fordi han er veldig sjarmerende, sier Stine, som fikk 21 prosent av stemmene.

-  Du fikk kritikk på grunn av engelsken din?

-  Jeg følte ikke selv at jeg hadde så dårlig engelsk, og det synes jeg ikke de andre hadde heller, sier Stine.

Idol-finalistene lovet en solid feiring etter programmet.

Siste sjanse

Fredagens Idol-runde var årets fjerde, og nest siste semifinale. Det betyr at idolartistenes siste sjanse til å kapre de to gjenstående finaleplassene er neste fredag. Fra tidligere har seerne stemt fram Jonas Thomassen, Anders Mjaaland, Vivian Sørmeland, Ørjan Hatlevik, Iselin Andresen og Siri Helene Erland som Idol-finalister.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!