- Jeg elsker ideen, men om jeg kjøper serien hadde jeg fått sparken

Ingen våget å satse på «Breaking Bad».

SUKSESS: Den amerikansk Emmy-belønnede TV-serien «Breaking Bad» har siden premieren i 2008 blitt en stor suksess. Foto: Stella Pictures
SUKSESS: Den amerikansk Emmy-belønnede TV-serien «Breaking Bad» har siden premieren i 2008 blitt en stor suksess. Foto: Stella PicturesVis mer

(Dagbladet): Den amerikansk Emmy-belønnede tv-serien «Breaking Bad» har siden premieren i 2008 blitt hyllet både av kritikerne og fansen. Med skuespiller Bryan Cranston i hovedrollen har nå serien nådd sin femte og siste sesong.

Da den første episoden av siste sesong rullet ut på amerikansk tv, valgte også produsentene å dedisere den til «vår venn Kevin Cordasco», like før rulleteksten kom på.

Den 1. mars ble også en kopi av det topphemmelige manuset til en av de gjenværende åtte episodene stjålet fra bilen til hovedrolleinnehaver Bryan Cranston.

Men om man skrur tiden tilbake, før dramaserien ble en megahit i flere land verden over, så det ikke lyst ut for den prisvinnende manusforfatteren av «Breaking Bad».

«Jeg elsker ideen, men om jeg kjøper serien hadde jeg fått sparken.»

Dette var bare en av mange tilbakemeldinger som skaperen måtte høre da han prøvde å selge inn plottet på en av de mest suksessfulle seriene på tv de siste årene, melder svenske expressen.

Det var rett og slett ingen som våget å vise en dramaserie om en uhelbredelig, kreftsyk kjemilærer som selger metamfetamin sammen med sin tidligere elev. Sammen med Jesse Pinkman spilt av Aaron Paul, gjør han dette for å sikre en trygg økonomi for sin familie i framtida.

Tv-serien sendes på den amerikanske kanalen AMC i USA og Canada, og kanalen MAX i Norge.