Jeg er 16 år og dritt lei skolepresset

Stresset tar over hverdagen, som skal være fylt med glede og latter.

Illustrasjonsfoto: Hans Arne Vedlog
Illustrasjonsfoto: Hans Arne VedlogVis mer
Meninger

Jeg er oppvokst i et moderne samfunn hvor kravene er høye og presset er stort. Det er ikke rom for feil, man skal fylle alle kravene som blir stilt til deg som ungdom i 2015. Som 16-åring er jeg allerede sliten av å alltid måtte prestere feilfritt, gang på gang stilt opp mot det perfekte idealet. Presset på skolen har tatt over hverdagen til mange ungdommer, hvor karakterene er det eneste som står i hodet vårt.

Hvis det å ha to innleveringer, én framføring og to prøver i løpet av ei uke skal hjelpe oss til å prestere bedre på skolen, så må dere tenke om igjen. Stresset tar over hverdagen, som skal være fylt med glede og latter. Resultatet av dette skolepresset? Jo, det kan føre til at stress tar overhånd, slik at ungdom blir psykisk syke, at man som ungdommer i dagens samfunn ikke føler seg bra nok eller flink nok til å passe inn.

Jeg vil nok si at skolen har tatt over hverdagen min, jeg må prestere bra for å kunne bli respektert og akseptert av dagens samfunn. En av fire jenter i 16-årsalderen viser depressive symptomer, og en av seks ungdommer forteller at de har selvmordstanker igjennom tiden på videregående.

Jeg er sliten av å føle at jeg må prestere for å kunne bli akseptert. Skoledagen min starter som regel kl. 08.10 og slutter kl. 15.50. Det er syv timer med skole, og så når jeg kommer hjem må jobbe med en innlevering? Jeg har nesten ikke fritid fordi kravene og presset har tatt overhånd. Jeg har sett flere innlegg og artikler i løpet av ei uke som handler om krav og press, nesten alle er fra ungdommer og tenåringer.

Jeg er klar for å kjenne meg godtatt av samfunnet, der vi som individer kan bestemme selv hvor mye tid vi ønsker å legge ned i skolearbeid. Ingen er perfekte, og alle skal ikke mestre alt like godt.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.