- Jeg er aldri så glad som når jeg får sykdom avkreftet

Musiker Jan Eggum (59) snakker ut om å være hypokonder.

MUSIKER PÅ TOPPEN:  Jan Eggum (59) skal markere sine 60 år hele 2011 til ende. Dagbladet møtte ham i hans kontor i Norsk Musikkråds lokaler nedert på Grünerløkka i Oslo.  Foto: John T. Pedersen
MUSIKER PÅ TOPPEN: Jan Eggum (59) skal markere sine 60 år hele 2011 til ende. Dagbladet møtte ham i hans kontor i Norsk Musikkråds lokaler nedert på Grünerløkka i Oslo. Foto: John T. Pedersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): På toppen av Grünerløkka sitter Jan Eggum (59) midt i sin egen historiebok - rommet hvor han jobber er tapetsert med konsertplakater, Spellemann-statuetter, gaver, musikkbøker og selvfølgelig gitarer.

Det er 36 år siden «melankoliens ansikt» platedebuterte. Den 8. desember fyller han 60. For å markere jubileet gir han ut like mange låter som han snart har år. Det fordelt på tre plater.

- Jeg innser at dette er galskap. Platemarkedet er i fritt fall, men det er gøy, sier Eggum til Dagbladet og smiler.

Hypokonder Den første av de tre kommer på fredag, det er ei popplate, før jazzutgivelsen gis ut i august og livealbumet i november. Alle har fått navnet «Kjærlighet & Ærlighet», og enkelte av låtene har røtter i materiale fra 70-tallet - men alt er ferdigstilt og nylaget til det massive låtprosjektet.

Eggum forteller ivrig mens han viser fram kassetter fra tre tiår tilbake. «Heltene» står det skrevet på den ene svarte og røde fra Maxwell, bak tittelen skjuler hitten «Kor e alle helter hen» seg, som kom ut i 1993.

Han er redd årets monsterutgivelser ikke skal selge, men det er likevel ikke det som bekymrer musikeren mest.  

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer