Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er alvorlig syk

- Vi tar en dag av gangen, sier Fabian Stang.

SYK:  Wenche Foss delte ut  Wenche Foss' ærespris til Hege Schøyen i dag. Samtidig fortalte hun at hun er alvorlig syk. 
Foto: Morten Holm / Scanpix
SYK: Wenche Foss delte ut Wenche Foss' ærespris til Hege Schøyen i dag. Samtidig fortalte hun at hun er alvorlig syk. Foto: Morten Holm / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var en oppglødd, men litt redusert Wenche Foss (92) som i dag møtte et helt pressekorps for å hedre Hege Schøyen med Wenche Foss' Ærespris.

Der fortalte hun at hun er alvorlig syk.

- Nå vet jeg at det snart er slutt.

- Men det har du sagt mange ganger før.

- Ja, men nå vet jeg det, for jeg har en dødelig sykdom, forteller Wenche Foss til Dagbladet.

- Du ser veldig pigg ut?

- Ja, men i dag har jeg pyntet meg og tatt på make-up vet du. Jeg er ikke bra nå. I går måtte jeg til sykehuset og skifte ut blodet for å orke og være her i dag.

Bekrefter sykdommen Sønnen Fabian Stang bekrefter overfor Dagbladet at moren er syk.

- Hun har svært svekket immunforsvar og produserer for lite blod. De hvite blodlegemene fungerer ikke som de skal, forteller Fabian Stang til Dagbladet. Verken han eller Wenche gir en konkret diagnose når Dagbladet spør hva eksakt som feiler henne.

- Jeg har beinmargssvikt og mangler blod, forklarer hun.

- Føler du at mister henne nå?

- Ja det gjør, men det har jeg følt i nesten 40 år. Det er jo ikke første gangen hun snakker om døden, sier Fabian Stang.

Han innledet i dag prisutdelingen som fant sted på Continetal Hotel.

- Vi må være ærlige å si at helsen din ikke er helt på topp. Det har vært fantastisk å se deg de siste månedene og den gleden du har ved å glede andre, sa han før Wenche Foss delte ut æresprisen til Hege Schøyen og Freestyle IL i formiddag.

- Jeg er fornøyd Fabian Stang mener prisutdelingen er så betydningsfull for moren, at gleden ved den har holdt henne oppe i det siste.

- Gleden du har ved å glede andre er grunnen til at du ikke nå ligger i sengen og lider. Nå må du finne noe nytt å glede deg til.

Hele Norges diva har snakket om døden før. Senest i oktober da hun ble sendt til Diakonhjemmet sa hun til Se og Hør at hun følte seg dødssyk.

- Det rare er at jeg nå har fullstendig akseptert døden. Jeg har ikke så meget mer jeg skal gjøre. Jeg er fornøyd jeg, sier Wenche Foss.

Søndag fyller hun 93 år.

- Da har Fabian lovet meg at vi skal spise god middag. Der har jeg noe nytt å glede meg til. Jeg har aldri vært 93 år før.

Den lille salen på Continental var fylt av et helt pressekorps samt Wenche Foss' beste venner og beundrere. Blant de fremmøtte var hennes gode venninne Rigmor Tarøy og skuespiller Bjørn Skagestad. Liv Ullmann og Kari Simonsen som har vært i klubb med Foss i 45 år var stolte over se sin gode venninne dele ut prisen.

- Det er en glede som alltid å se henne. Hun er dronningen og det er fantastisk å se henne i dag, se så vakker hun er, sa en glad Liv Ullmann.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!