- Jeg er «Åpenpost»-fan, jeg

«Kyllingdama» på TV2, Elin Sørsdahl (38), hater ikke gutta i «Åpen post». - Dette hysteriet handlet jo egentlig ikke om meg. Sjøl synes jeg «Åpen post» er et kult program.

Sjef for politisk avdeling i TV2, Elin Sørsdahl (38), ble «overfalt» direkte på lufta 15. januar i år. Mens hun skulle rapportere om det siste rundt Thorbjørn Jaglands sykdom, skar en ustyrlig kaklende kyllingmann i Bård Tufte Johansens skikkelse, inn fra høyre. Siden har Harald Eias parodi på Sørsdahl blitt en fast gjenganger i det populære humorprogrammet på NRK. Det hele toppet seg da «Sørsdahl» fødte Bjørn Sundquist i et heller absurd innslag sist onsdag.

- Jeg synes de har vært flinke til å få mye ut av dette, men de har vel skviset det meste ut av «kyllingmannen» nå, sier Sørsdahl.

- Ikke hårsår

Den erfarne politiske reporteren skjønte fort at kyllingstuntet kom til å bli «en stor greie».

- Jo da. Jeg så at dette kom til å blåses opp.

- Det har vel vært en del «morsomme» kommentarer den siste tida?

- Ja. Jeg var lei etter tre- fire dager. Jeg har ellers ikke noe imot at de bruker meg på TV. I motsetning til enkelte andre journalister er jeg ikke så hårsår, sier Elin Sørsdahl.

Hun har jobbet i TV2s politiske avdeling i snart 10 år, men står i fare for først og fremst å bli forbundet med kyllingsaken.

- Det er sunt at journalister får smake hvordan det er å bli hengt ut, sier hun.

Men da Bård Tufte Johansen dukket opp utenfor Rikshospitalet iført kyllingdrakt, lurte hun på om hun skulle slå eller holde maska.

- Det var helt uvirkelig. Man har bare et tiendedels sekund å tenke på: Skal man a) slå, b) sette over til studio, eller c) holde maska. Jeg valgte det siste, men hele greia var ganske absurd, sier Elin Sørsdahl.

Viktig mediekritikk

Sørsdahl er glad at det var henne som var på jobb den dagen og ikke en fersk journalist.

- De traff jo godt, hvis meningen var å henge ut politiske journalister. Jeg tror imidlertid det ikke hadde vært like morsomt dersom Jagland hadde vært alvorlig syk. Jeg har i etterkant gått nøye gjennom det vi gjorde denne dagen og funnet ut at det var riktig å ha en direktesending. Vi er med politikerne både på oppturer og nedturer. Jeg har også snakket med Jagland og hans familie i etterkant. Det er jo viktig å ha et godt forhold til så sentrale politikere.

- Har du snakket med Bård og Harald da?

- Ja da. Vi snakket sammen i en morgensending på TV2. Jeg tar ikke meg sjøl så høytidelig. Man får et veldig avslappet forhold til det å være på TV etter å ha jobbet i dette mediet en stund. Dessuten gikk jo ikke kritikken på meg som person, men på media generelt. Det synes jeg er helt greit, sier Sørsdahl.

Les også:

Jeezez!

KYLLINGDAMA: I går var TV2-reporter og leder for politisk avdeling i TV2, Elin Sørsdahl, degradert til kioskdame på håndballtreninga til sønnene. - Jeg synes gutta i «Åpen post» er flinke, men de har nok skviset det meste ut av «kyllingmannen» nå.