- Jeg er bare bergtatt

Knausgård får skryt i Sverige.

FÅR SKRYT: Karl Ove Knausgård gis mange komplimenter av svenske anmeldere. Her er han under innspillingen av Skavlan tidligere i høst. Foto: Håkon Eikesdal
FÅR SKRYT: Karl Ove Knausgård gis mange komplimenter av svenske anmeldere. Her er han under innspillingen av Skavlan tidligere i høst. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Forrige fredag fikk Karl Ove Knausgård en pangstart på Sverige-lanseringen av «Min kamp»-bøkene, som gjest i studio hos Fredrik Skavlan.

Nå tikker anmeldelsene av førsteboka inn. Og de er gode.

«Det finnes ingenting i min lesning som leder meg til å ta avstand fra dette. Jeg er bare bergtatt. Jeg synes at «Min kamp» er strålende,» skriver Malin Ullgren i Dagens Nyheter, etter først å ha henvist til kritikken bøkene har fått - deriblant fra forfatter Jan Kjærstad.

«Eksakt og energisk» Norrbottens Kuriren, og anmelder Jon-Olov Nyström tar også fram superlativer i sin beskrivelse av boka.

Til tross for at boka karakteriseres som en «flat fortelling» som «gløder mer enn den brenner», forteller anmelderen om hvordan teksten drar leseren med seg «sterkt og tvingende».

«Knausgård skjærer ut sin livshistorie, spon for spon, han skjærer eksakt og energisk, og man kan ikke slutte å lese», konkluderer Nyström.

«Mektig hatsang» Under tittelen «På besök i et norskt ego», tar anmelderen i Helsingborgs Dagblad for seg debatten som har kommet i kjølvannet av Knausgård, og andre svenske forfattere som nylig har begitt seg ut på liknende prosjekter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer